Ada Colau proposa que siguin les associacions de veïns de Gràcia les interlocutores del col·lectiu okupa per pacificar la situació al barri

L'alcaldessa de Barcelona ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" després de tres dies de violència al carrer

Colau ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, la importància dels col.lectius veïnals per resoldre els conflictes que estan afectant la vila de Gràcia, i ha reconegut la incapacitat institucional per arreglar la situació.

L'alcaldessa de Barcelona ha dit: "Al que estic convidant és que aquests col·lectius que, efectivament, volen mantenir aquestes activitats en el barri, però que no volen interlocució amb l'administració, que interlocutin amb els veïns les  veïnes de Gràcia. I que busquin fórmules on, des de l'administració, puguem ajudar perquè aquestes activitats puguin continuar, però que, en cap cas, s'accepta que això es pugui barrejar amb incidents violents que perjudiquen, precisament, els veïns  i les veïnes de Gràcia."

En aquest sentit, Colau ha justificat l'actuació dels Mossos d'Esquadra, dient: "Encara que sigui un fracàs per tothom, s'ha d'actuar policialment perquè els veïns no tenen cap culpa de res i, per tant, s'han d'impedir aquests incidents."

El balanç oficial dels incidents d'aquesta nit passada, els més violents de les tres nits d'aldarulls a Gràcia des del desallotjament de l'anomenat "Banc expropiat", és d'un detingut i onze persones ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques. Sis són mossos i també hi ha periodistes. Pel que fa a danys provocats en mobiliari urbà, l'ajuntament de Barcelona xifra les pèrdues en catorze mil cinc-cents euros.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Ada Colau, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a dotze del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut