Declaracions a Catalunya Ràdio

Ada Colau creu que Barcelona en Comú probablement s'abstindrà davant la petició d'adhesió a l'AMI

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que Barcelona en Comú molt probablement s'abstindrà davant la petició d'adhesió de la capital catalana a l'Associació de Municipis per la Independència. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, ha afirmat que vol que aquesta decisió es prengui en un referèndum. També ha deixat entreveure que d'una manera o altra participarà a la concentració de la Diada. A més, Colau ha qualificat de racista el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona per la criminalització que fa, al seu parer, del fenomen del "top manta".

Vol que la petició d'adhesió a l'AMI es decideixi en una consulta

"Creiem que seria la millor manera d'abordar-ho, la democràtica, donar la paraula als veïns i les veïnes, però bé, entenc que estem en una clau preelectoral i que aquestes forces han volgut... En realitat, jo crec que no és la millor manera d'abordar-ho perquè normalment, quan es porta això a un ple, és perquè vols guanyar."

 

Participació a la concentració de la Meridiana

"El president Mas, per exemple, mai ha anat a cap manifestació. Entenc els arguments de dir 'quan tens un encàrrec institucional has de representar a tothom, i per tant, no se t'ha de veure amb una expressió de carrer', però clar, jo també crec que, ara mateix, dels nostres representants també s'espera que estiguin més a peu de carrer, escoltant directament la ciutadania, el que hagi de dir."

"Jo en general sóc partidària d'anar a rebre i a escoltar a totes les grans manifestacions, i també petites, que es produeixin a la ciutat per qüestions bàsiques de drets, de llibertats, de sobirania, de drets humans, de democràcia."

 

Sobre la criminalització del "top manta"

"Crec que a vegades algun partit, de l'oposició en especial, ha parlat amb massa lleugeresa d'aquest tema. O sigui, no estem parlant d'un col·lectiu que vulgui delinquir, que és el que a vegades sembla quan parla el Partit Popular molt habitualment; directament ha estat tractant aquest col·lectiu de delinqüents, i això és una gravíssima irresponsabilitat. No, és directament racisme, diguem les coses pel seu nom."

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut