Acaba el rodatge d'"Els fills del sol"

"Els fills del sol" és una coproducció de TV3 i TVG produïda per Portocabo i Diagonal TV inspirada en la vida de Ferran Calvet i persones properes a ell que narra els orígens dels laboratoris farmacèutics gallecs Zeltia.

Ferran Calvet va ser un brillant científic català que, amb 23 anys, es va convertir en el primer catedràtic de Química Orgànica de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Científic, docent, investigador i naturista, la visió que tenia d'ensenyar era totalment innovadora.

La pel·lícula comença als anys 30 quan Calvet ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostel·la. Quan esclata la Guerra Civil, ell i la seva família van haver de marxar d'Espanya per por de la repressió política. Al cap d'un temps el matrimoni Calvet torna a Galícia, però el règim franquista l'aparta de la docència. Ramon Obella, un metge i empresari gallec, i els germans Fernández, van ajuntar forces per formar els laboratoris Zeltia, un grup d'empreses químico-farmacèutiques i de biotecnologia. Calvet es va unir a l'equip i va aportar els seus coneixements tècnics a l'empresa. La seva missió era organitzar un laboratori per estudiar mètodes de conservació, anàlisi i extracció de la banya del sègol per obtenir alcaloides.

La ficció, la protagonitzen Pablo Derqui, que interpreta Ferran Calvet; Roser Tàpias, que és Carmela, una alumna seva brillant; Vicky Luengo, la dona del científic i Clara Segura, la mare de Carmela.

"Els fills del sol" és una coproducció de TV3 i TVG produïda per Portocabo i Diagonal TV amb la col·laboració de l'AGADIC i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut