Abertis assegura que té aprovisionats 200 milions que calcula que perdrà en el rescat d'autopistes

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Salvador Alemany qualifica d'error haver construït autopistes de peatge al costat d'autovies gratuïtes pensant que el trànsit creixeria indefinidament.

Avui es farà la reunió entre el Ministeri de Foment, els bancs i les concessionàries  per tractar del rescat de les nou autopistes en fallida que hi ha a l'Estat. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el president d'Abertis, Salvador Alemany, ha quantificat el que la companyia calcula que perdrà en aquesta operació: "Amb els anys que ja hem vist com anava això, hem anat aprovisionant aproximadament els 200 milions que a nosaltres ens corresponen de tot aquest pastís. Bé, és el que poden perdre els accionistes."
 
El president d'Abertis ha qualificat d'error haver construït l'any 2000 autopistes de peatge al costat d'autovies gratuïtes pensant que el trànsit creixeria indefinidament. Alemany ha apuntat com a solució fer de pagament a tot l'Estat la xarxa viària de gran capacitat: "Sí, sí, el que s'hauria de fer, de tota manera, no és només fer-ho a les autovies paral·leles d'aquestes autopistes. Tota la xarxa viària de gran capacitat espanyola requereix d'una harmonització, tota ella, de forma que a tot arreu tingui un tractament similar."
 
A més, Salvador Alemany ha negat que la seva companyia tingui cap interès a entrar en l'accionariat d'AENA, ja que el govern del PP no preveu una gestió individualitzada d'aeroports com el de Barcelona: "Veiem el govern amb la idea de deixar entrar els privats a l'estructura accionarial d'AENA, aquest és un tema que no ens interessa en absolut i jo penso que ells tindran moltes dificultats de trobar inversors amb aquest model."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut