Abans d'acabar aquest mes hi haurà un nou govern de Mariano Rajoy, segons ha dit José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Exteriors en funcions

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Garcia-Margallo ha donat a entendre que ell no formarà part del nou executiu

José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Exteriors en funcions, ha estat la primera veu del Partit Popular que dóna per fet que abans del 31 d'octubre hi haurà un nou executiu de Mariano Rajoy. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. A més, ha insinuat que ell no repetirà de ministre.

Segons García-Margallo: "Que avança l'executiu, sí; ara, que jo hi sigui, no ho sé. Si hi seré jo, ho deuen saber Déu i Mariano Rajoy. Hi havia un llibre de Leopoldo Calvo Sotelo on deia: 'm'acuso d'haver presumit d'haver entès Pío Cabanillas'. Jo mai m'acusaré de d'haver dit que entenc Mariano Rajoy. És molt difícil d'entendre, està en les seves competències i farà l'executiu que ell consideri oportú. Jo parlo amb el president i crec que ha de guardar per a la seva intimitat moltes coses. Si ell ara estigués dient qui serà ministre ja tindríem més embolics dels que ja tenim i, per tant, no s'ha de llençar més llenya al foc. Ja està bé com està. No tinc el més petit dubte que abans que acabi l'octubre hi haurà govern."

El ministre d'Afers Exteriors també ha volgut contradir frontalment el Premi Nobel d'Economia, Joseph Stigliz, que la setmana passada, també en el mateix programa, va afirmar que una Catalunya independent seria econòmicament viable.

García-Margallo ha destacat: "Stiglitz, a qui conec molt bé, parteix d'una tesi, i és que Catalunya no s'empobriria per una secessió. Això no és possible perquè creu que Catalunya tindria un reconeixement internacional i estaria dins la Unió Europea. Si no s'acompleixen aquestes condicions, és evident que això no es produiria. Hi hauria una caiguda de la prosperitat d'un 30 per cent. S'hauria de pagar aranzels a tot Europa i a tota la resta del món, i això encariria les exportacions un 5,7 per cent."

Precisament, sobre el procés sobiranista català, García-Margallo ha insistit que un referèndum vinculant només es podria fer reformant la Constitució i ha conclòs que no es poden demanar impossibles.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb José Manuel García-Margallo, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut