A partir del 23 de gener, a les 22.50, la nau Sputnik es torna a enlairar al 33.

Un viatge de recerca d'una llunyana galàxia televisiva i musical, la dècada dels 90.

Durant la dècada dels anys 90 el món de la música va viure una revolució: nous estils, noves superestrelles, nova tecnologia, nous festivals... Tot era nou, diferent. Va ser una època d'explosió creativa en l'àmbit nacional i internacional, i el company de viatge d'aquesta etapa daurada de la música va ser l'"Sputnik". Als 90, dir "música" i "televisió" a Catalunya era gairebé sinònim de "Sputnik". El programa del canal 33 era el punt de trobada per a videoclips, actuacions en directe, entrevistes, i mil i una propostes més al voltant de la música.

"Sputnik, òrbita 90" és un retorn a aquella dècada, tal com es va viure i veure a l'"Sputnik" original. Cada programa torna enrere en el temps per centrar-se en un dia, un moment concret dels anys 90 en què hi ha un fet rellevant en l'àmbit musical. Entre altres, recordarà la primera visita del grup U2 a Barcelona, la mort de Kurt Cobain, el macroconcert de grups catalans al Palau Sant Jordi, l'edició del disc i llibre "Erotica" de Madonna, a més del "boom" de la música electrònica i del Festival Sónar.

Cada capítol reexplicarà aquell fet gràcies a una tria de fragments dels programes originals. Tot seguit, mostrarà què passava en aquella època a la resta del panorama musical i com l'"Sputnik" anava mutant amb el pas dels anys, amb nous presentadors, nou grafisme i noves seccions. Es tracta, doncs, d'un viatge musical i nostàlgic a una era musical preinternet.

Qui va viure aquesta dècada, hi trobarà concerts, grups i moments que molt probablement formen part de la seva educació sentimental. I qui, per edat, no la va viure hi trobarà cançons que formen part de la cultura popular i moments que han fet història al món de la música, abordats amb un ritme àgil, fresc i divertit.

Cada dilluns, a les 22.50, en òrbita per la galàxia dels noranta, hi haurà tot un seguit de planetes i estrelles que protagonitzaran "Sputnik, òrbita 90".

Anar al contingut