Els realitzadors de la temporada d'estiu de Catalunya Ràdio
Els realitzadors de la temporada d'estiu de Catalunya Ràdio
Programació d'estiu

A partir de dilluns, Catalunya Ràdio proposa passar l'estiu "Junts"

"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas; el "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, i "El club de la mitjanit", amb Pere Escobar, allarguen les emissions fins la setmana que ve, amb una cobertura especial de les eleccions blaugrana.

A Catalunya Ràdio, l'estiu comença dilluns que ve, 13 de juliol, amb l'inici de la nova programació, que acompanyarà els oients durant les setmanes més caloroses de l'any. Amb la proposta de passar l'estiu "Junts", com canta el grup Projecte Mut a la cançó de Catalunya Ràdio i TV3, l'emissora aposta per mantenir els oients informats de l'actualitat, a més de compartir temps per a la reflexió, l'entreteniment i l'humor.

Òscar Fernández, Adam Martín, Mireia Mallol, Xavi Canalias i Albert Vico són alguns dels realitzadors que conduiran la programació d'estiu, en què també hi haurà més veus conegudes per l'audiència, com Xavi Rosiñol, Sílvia Cóppulo, Xavier Graset i Xavier Solà. En aquestes setmanes, els Serveis Informatius i el Departament d'Esports també continuaran oferint tota l'actualitat, especialment intensa en els àmbits polític i esportiu.

L'emissió d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, s'allargarà una setmana més i no s'acomiadarà fins al 17 de juliol; Terribas tornarà al capdavant del magazín matinal el 24 d'agost. D'aquesta manera, l'edició estiuenca del programa, dirigida i presentada pel periodista Òscar Fernández, anirà del dilluns 20 de juliol fins al divendres 21 d'agost. Durant la setmana que ve, continuaran les emissions de l'informatiu "Catalunya vespre", de 19.00 a 21.00, fins divendres. "El club de la mitjanit", amb Pere Escobar, també seguirà amb l'horari habitual durant la setmana entrant per oferir tota la informació al voltant de les eleccions del Barça.

 

Els programes

"El matí de Catalunya Ràdio" de l'estiu, amb Òscar Fernández, de 7.00 a 13.00, mantindrà el format de magazín d'actualitat de referència, compromès amb el rigor informatiu i la participació dels oients. Entrevistes, anàlisi, divulgació i entreteniment formaran part de les sis hores de programa, que presentarà propostes d'estiu com ara viatges, llibres, sèries, cuina i música.

Els migdies, de 13.05 a 14.00, seran ocupats pel concurs d'estiu "Els socorristes", amb dos participants que s'ho jugaran tot per guanyar. Apadrinats pels optimistes Xavi Canalias i Albert Vico, hauran de superar les proves amb l'ajuda de l'audiència i els seus aliats al telèfon.

A partir de les 15.00, la veu de Xavier Graset continuarà davant del micròfon com durant tota la temporada, però amb el programa "Líquids, l'estiu de ‘L'oracle'", amb converses, reflexions i interrogants sobre com vivim i com ha anat canviant el sistema de valors amb especialistes, teòrics i pensadors.

El magazín radiofònic que va de les 16.05 a les 19.00 tornarà a ser "8 dies a la setmana", en què Mireia Mallol Tomàs convidarà a viure les tardes d'estiu com si fossin un dia de regal, el vuitè dia de la setmana, amb entrevistes, divulgació, participació i entreteniment.

Els continguts culturals de l'"Arxiu sonor" del web de Catalunya Ràdio també tindran una finestra estiuenca de 19.30 a 20.00. En aquest espai, es recuperaran les millors entrevistes del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda", de Toni Arbonès.

Entre setmana, de 20.05 a 21.00, Xavi Rosiñol presentarà "Els defensors de la tribu", un espai de servei públic, que escoltarà les reclamacions dels ciutadans, presentarà noves maneres de consumir i fomentarà un consum més just, responsable i sostenible.

A les 21.05, Xavier Solà agafarà el relleu fent "Rúting", un viatge musical per les ciutats del món on han nascut els compositors i intèrprets de les melodies més inspirades i virtuoses de tots els temps i estils.

El cap de setmana, de 7.05 a 8.30, el "Mans" continuarà a l'antena de Catalunya Ràdio en una versió estiuenca del magazín més matiner, amb Quim Rutllant i Ester Plana, que combina la informació de cultura popular i sardanes amb la música folk i de cobla.

A partir de les 9.00, amb "Tast vertical", Empar Moliner tornarà a presentar un espai dedicat a descobrir tot el que envolta el món del vi.

"El suplement" d'estiu, amb Adam Martín, de 10.05 a 13.00, tornarà a entrevistes, informació, divulgació, música, humor i entreteniment. Amb la participació d'especialistes en diversos àmbits que comparteixen una mirada irònica i optimista sobre la vida.

A "El divan", de 13.05 a 14.00, Sílvia Cóppulo oferirà una conversa íntima i personal amb un personatge destacat de la vida política, econòmica, cultural i social.

"L'ofici d'educar", de 17.05 a 18.00, és el segon estiu que Elisabet Pedrosa parla de com oferir als infants una educació més conscient i holística.

I també es dedicarà un espai en homenatge a Jordi Tardà i la seva manera única de comunicar, els dissabtes d'estiu, de 20.05 a 22.00. "30 anys de Tarda Tardà" resumeix trenta temporades del programa de rock més veterà d'Europa, que recorda les seves estrenes i exclusives més sonades a les emissores de Catalunya Ràdio.

Durant la programació d'estiu, també hi haurà temps per a les "Converses" de Jordi García Soler, la gastronomia del "Tapias fresques", l'anàlisi de la comunicació política d'"Els spin doctors",  la informació castellera amb "3 Rondes" i la música amb "Fora de catàleg", "Sona 9", "Geografia humana" i "Ara t'escolto".

A més, es podran tornar a sentir els millors espais emesos dels programes "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez; "Les mil i una nits", amb Maria de la Pau Janer; "Generació digital", amb Albert Murillo, i "En guàrdia!", amb Enric Calpena.

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut