El Concurs Reina Elisabeth de Brussel·les
El Concurs Reina Elisabeth de Brussel·les

A partir de dilluns, Catalunya Música transmetrà per primera vegada en "streaming" de vídeo les finals del prestigiós Concurs Reina Elisabeth des de Brussel·les

Els dies 23 a 28 de maig, a les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà, en "streaming" de vídeo des del seu portal web, les sis proves finals del Concurs Reina Elisabeth des del Palau de les Belles Arts de Brussel·les. És el primer cop que la Unió Europea de Radiodifusió ofereix a les seves emissores membres la possibilitat de transmetre en "streaming" de vídeo les finals d'aquest històric i prestigiós certamen internacional i serà possible, gràcies a la col·laboració de la Radiotelevisió Belga de la Comunitat Francesa i la Radiotelevisió Flamenca (Brussel·les). Podeu seguir l'"streaming" de video clicant aquí.

El Concurs Reina Elisabeth de Brussel·les va ser fundat l'any 1937 per donar a conèixer els intèrprets de més talent. Aquest any està dedicat al piano i s'hi han pogut presentar pianistes de totes les nacionalitats dels 18 als 29 anys. Durant el mes de febrer, un jurat internacional va visionar en DVD les actuacions que van enviar els 318 candidats que s'hi han presentat, dels quals 76, de 23 nacionalitats diferents, són els que finalment van passar la preselecció i van poder participar en les primeres proves eliminatòries, que van començar el 2 de maig. El jurat del certamen està presidit pel director d'orquestra belga Arie Van Lysebeth i entre els seus membres, hi figuren pianistes de tant prestigi com Håkon Austbø i Cécile Ousset, entre d'altres.

Del 23 al 28 de maig, a les vuit del vespre, al Palau de Belles Arts de Brussel·les, els 12 finalistes del Concurs Reina Elisabeth tocaran, de dos en dos, a les sis proves finals del concurs acompanyats per l'Orquestra Nacional de Bèlgica, dirigida per Marin Alsop. A cadascuna de les sis proves finals, els finalistes interpretaran un concert del repertori de la seva elecció, a més de l'obra per a piano i orquestra que el comitè executiu del certamen ha encarregat per ser interpretada en l'edició d'aquest any.

Els guanyadors i els semifinalistes del concurs es repartiran un total de 128.500 euros i la possibilitat de fer concerts a les millors sales de Bèlgica i d'arreu del món.
 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut