A l'estiu TV3 recupera els millors capítols de "Ja t'ho faràs!"

Del 21 de juliol a l'1 de setembre, cada dissabte a les 20.20, TV3 recupera els millors capítols de "Ja t'ho faràs!", el programa de reciclatge, DIY i treballs manuals de TV3, presentat per Rafel Vives

21 juliol

Rafel Vives tindrà convidats i ha d'improvisar una habitació nova a casa. Amb tot de caixes de fusta de diferents mides s'inventa una estanteria-separador que permet tancar un espai com a dormitori i, al mateix temps, desar-hi llençols, estovalles o coixins. També fa un catre amb palets que es desplega de nit, i de dia pot servir de butaca. Aniran a un taller on els ensenyaran a racionalitzar l'armari: què cal llençar i què guardar?

28 juliol

En Rafel farà un revister per al vàter amb unes barres de fusta i unes robes precioses, d'aire molt modern. Però li quedarà tan bonic que al final anirà a la sala d'estar. També visitarà l'Obrador del Burot perquè l'ensenyin a fer esmalt sobre coure, aprendrà a ordenar l'armari i coneixerà els preciosos ninos de pelfa de la Cat Rabbit, una amiga australiana del programa.

4 d'agost

Rafel Vives ha comprat als encants tota una vaixella de peltre esmaltat i es dedica a reciclar-la en nous utensilis pràctics per a la cuina. Farà un fruiter de tres pisos, un llum preciós de sostre i un organitzador per als estris de neteja. I què passa si s'enganxa supercola a la pell? Doncs ensenyaran com treure-la sense fer-se mal. I també descobrirà les històries que explica Daniel Mar, un artista francès, amb paper retallat.

11 agost

En Rafel, que s'ha fet hipster, es farà un espai individual de descans molt sostenible, és a dir, una butaca de fusta de formes suaus, molt bonica però no gaire difícil de fer. També explicaran què és i què permet el lasur, un tipus de vernís que protegeix fustes d'interior i exterior. Anirà a Gràcia a visitar un taller de moda per a nines, carandaybcn.com, on reprodueixen vestits d'alta costura en miniatura. Descobrirà les múltiples utilitats del bicarbonat, explicarà què són projectes 365 dies, i presentarà l'obra exquisida en tela de Mariko Kusumoto.

18 agost

Rafel Vives, que és molt previsor, es farà unes sabatilles molt abrigades d'anar per casa amb un jersei vell. I després crearà amb cartró i pilotes de ping-pong, una peça única per regalar, molt fàcil de fer però increïblement bonica i vistosa: una lletra lluminosa. Donarà unes quantes idees per fer fora les formigues de casa, i mostrarà els animals increïbles en paper que fan Carolina Silvero i Juan Nicolás Elizalde, ànimes de Guardabosques.

25 agost

En Rafel està molt enfadat: ha anat al bosc i l'ha trobat ple de porqueries i andròmines que hi llença la gent. Aprofitarà un pneumàtic vell per fer un garatge preciós per als cotxets de joguina i després immortalitzarà tot de fulles de figuera amb pasta per modelar. Coneixerà els ocells poligonals de paper que fan els de Plego, una petita empresa gironina. Aprendrà com conservar fruites i verdures i descobrirà l'obra delicadíssima i meravellosa que fa sobre fulles seques l'artista Lorenzo Manuel Duran, de Guadalajara (Espanya).

1 setembre

Amb tres pots de pintura, d'aquests que són com galledes de plàstic, Rafel Vives farà una tauleta auxiliar i un seient ben entapissat. És un projecte entretingut i amb un resultat fantàstic. També aprendrà unes quantes coses que es poden fer per tenir el jardí ple d'ocells, i descobrirà les porcellanes que fan l'Angie i la Stine, dues noies d'Hamburg que han aconseguit la més perfecta imitació de paper.

tv3.cat/ja-tho-faras

@Jathofaras

facebook.com/jathofaras

pinterest.com/jathofaras

Anar al contingut