A "Economia en colors", "Verd. La noia dels caramels"

Aquest diumenge, a les 22.35, a TV3, arriba l'últim capítol d'"Economia en colors". I acaba amb un color molt simbòlic: la jaqueta de Xavier Sala i Martín serà verda, el color de l'esperança.

Des de la seva estrena, Sala i Martin ha lluit viut jaquetes de vuit colors diferents per desenvolupar  vuit temes relacionats amb l'economia i posar a l'abast del públic no especialitzat conceptes que són presents – i tenen influència- en la nostra vida quotidiana. El programa, que ha aconseguit un nivell de fidelització elevat, ha gaudit d'una excel·lent valoració per part dels espectadors, a més d'uns nivells d'audiència remarcables. Des que va començar les seves emissions el 4 d'octubre, i fins el 15 de novembre, amb 7 emissions, "Economia en colors" ha tingut una mitjana de 436 mil espectadors i una quota de 14,9%. El capítol dia més vist correspon al dia de l'estrena, amb 673 mil espectadors i  un 21,2% de quota, dedicat a "El fals nou", que va comptar amb Pep Guardiola com a convidat.

Qualitativament el programa ha estat molt ben valorat per part dels espectadors que li han atorgat una qualificació de 8,4 sobre 10 en el panell qualitatiu GFK, superant la mitjana del canal. El 85% dels espectadors el considera de molta qualitat i més del 95% el tornaria a veure. De fet, en l'últim programa emès "Economia en colors" va aconseguit una fidelització del 87%. Els espectadors participants en el panel qualitatiu consideren que el programa és entretingut i un 91% opina que s'hi aprenen coses noves. Segons alguns dels comentaris  "és una manera molt original i diferent i entretinguda de veure l'economia, que t'enganxa. Fets pràctics que et fan pensar".

Verd. La noia dels caramels

En l'últim capítol d'"Economia en  colors", Sala i Martín i Tian Riba s'endinsen en el món de l'anomenada ajuda al desenvolupament i ho fan amb esperit encuriosit alhora que crític. Segons tots els indicis aquesta ajut no ha aconseguit el seu objectiu i no ha servit per treure els països pobres del pou en què es troben. Què és el quqe s'ha fet malament si és quqe les coses s'han fet malament? I, si no és així, perquè no ha funcionat? De quina manera els anomenats països rics han d'ajudar els països pobres? Com i què han de fer els països per millorar el benestar dels seus ciutadans? "Economia en colors" buscarà l'optimisme i ho farà amb la música del grup Txarango.

 

 

tv3.cat/economia-en-colors