Miquel Iceta (PSC)

Reaccions del PSC i del PP a la conferència del president Mas

Després de la conferència d'Artur Mas, el PSC tanca tota possibilitat de col·laboració amb el govern i des del PP Català rebutgen l'avançament electoral i consideren que inclou un calendari electoral excessiu. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el portaveu al Parlament del PPC, Enric Millo, han reiterat la seva oposició al full de ruta del president de la Generalitat

"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, ha parlat amb els representants de dos dels grups no favorables a la consulta del 9-N per recollir les seves valoracions de la conferència de dimarts d'Artur Mas.

El PSC tanca tota possibilitat de col·laboració amb el govern, després de la presentació del full de ruta d'Artur Mas. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, avisa que no faran cap oferta a un president que només té en compte els partits que estan per la independència. Iceta ha destacat que "nosaltres al senyor Mas no li podem oferir gairebé res. El nostre full de ruta no té coincidències amb el seu i, per tant, és molt difícil pensar en col·laboracions des del moment que ell està parlat d'unes eleccions per a la independència".

Des del PP Català, el portaveu parlamentari, Enric Millo, ha rebutjat rotundament que el seu partit vulgui avançar les eleccions i retreu al president Mas que paralitzi el país amb un calendari electoral abusiu. Millo creu que "Catalunya no està per unes eleccions una altra vegada, si fa dos anys en vam fer unes i fa dos anys unes altres. Ara en vol fer unes altres i d'aquí un any i mig unes altres? Home, quatre eleccions amb sis anys. Això no ho entén ningú. No entra en el cap de cap persona que tingui el cervell moblat".

A més, Millo ha dit que Mas en la seva conferència va venir a manifestar que "tanco totes les portes de relació amb el govern d'Espanya, li faig una amenaça encara més gran i, allà on em van dir que no podia fer un referèndum, ara dic que en faré un d'aquí un any i mig. I jo em pregunto: basant-se en què el senyor Mas pensa que d'aquí un any i mig podrà fer un referèndum que ara li han dit que no pot fer i que, a més a més, li ha costat una querella?".

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Miquel Iceta, podeu anar aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Enric Millo, podeu anar aquí.

 

 

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut