"La gran aventura de La Canadenca" guanya el 25è premi Pica d'Estats de televisió

La 25a edició del Premi Turístic Pica d'Estats als millors treballs de comunicació dedicats als valors turístics de les comarques de Lleida ha reconegut com a millor treball de televisió el documental "La gran aventura de La Canadenca", una coproducció de Televisió de Catalunya dirigida per Jordi Fortuny.

Als premis s'hi han presentat 197 treballs procedents de mitjans nacionals i internacionals. L'organització destaca l'augment de les produccions presentades a les categories de televisió, ràdio i mitjans locals.

El jurat del Premi Turístic Pica d'Estats està format pel secretari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Enric Frigola, en qualitat de president del jurat; els vocals Josep Lluís Cadena, Santiago Costa, Josep Cuní, Lluís Foix, Antonio Franco, Eduard Navarro, Mariano Palacín, Josep Pont, Mònica Terribas i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.

Sinopsi
El documental explica com fa cent anys la companyia "Barcelona Traction, Light and Power", més coneguda com "La Canadenca", va iniciar els canvis energètics a Catalunya amb la construcció de les primeres centrals al Pirineu, les més grans que s'havien fet mai a Europa. En pocs anys, l'energia elèctrica va arribar a les principals ciutats i a les fàbriques catalanes.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut