Sílvia Cóppulo presenta La Marató a Catalunya Ràdio
Sílvia Cóppulo presenta La Marató a Catalunya Ràdio.

La Marató comença a Catalunya Ràdio

Diumenge, a partir de les 8 del matí, La Marató serà la protagonista de sis hores en directe a la ràdio nacional de Catalunya. Sílvia Cóppulo conduirà un programa ple de testimonis amb entrevistes, reportatges i actuacions dels grups que han participat a "El disc de La Marató". Des del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, se seguirà l'evolució del marcador durant tot el dia.

Aquest diumenge, 14 de desembre, "La Marató de TV3" comença a Catalunya Ràdio a les vuit del matí amb una programació especial de sis hores, que dirigeix i presenta Sílvia Cóppulo, amb l'equip d'"El suplement". Sensibilització, divulgació i entreteniment formen part de La Marató radiofònica i televisiva, que aquest any recull fons per finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor.

El programa especial, que començarà repassant l'actualitat del dia, viurà en directe diversos moments clau: l'obertura de les línies telefòniques a partir de les nou, quan els oients ja podran trucar per fer les seves donacions, i la primera actualització conjunta del marcador, coincidint amb la posada en marxa del programa a TV3. Es farà poc després de les deu, amb els seus presentadors, Mònica Terribas i Quim Masferrer, i amb el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera.

Durant La Marató, a Catalunya Ràdio hi haurà entrevistes i reportatges que tenen com a protagonistes metges i persones que han viscut de prop malalties del cor, i actuacions dels músics i grups que han participat a "El disc de La Marató". A dos quarts de nou, Sílvia Cóppulo entrevistarà el conseller de Salut, Boi Ruiz. Tot seguit, actuaran Joan Chamorro i Andrea Motis, que interpretaran en directe la banda sonora de l'espot de La Marató, "Al·leluia". A un quart i cinc de deu, entrevista a Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i president de la Fundació La Marató de TV3. A continuació, la secció 'Tapias variades', amb Pere Tapias, parlarà dels aliments que protegeixen el cor amb el gastrònom Pep Nogué i la metge nutricionista Pilar Senpau. Després de donar el tret de sortida al marcador, la música seguirà amb l'actuació del grup Empty Cage.

A dos quarts de dotze, Catalunya Ràdio posarà sobre la taula què li passa a una persona quan li detecten algun tipus de cardiopatia i què pot fer per recuperar el batec vital, amb Alexandra Gandia i Julián Garcia, pacients d'aquesta patologia; amb el doctor David García Dorado, cap de Cardiologia de la Vall d'Hebron, i amb Rosana Moyano, psicòloga. Seguidament, es plantejarà una taula rodona sobre el cor i la situació actual de la investigació amb el doctor Antoni Bayés, cap de Cardiologia de l'Hospital Trias i Pujol, i el doctor Joan Cinca, cap de Cardiologia de l'Hospital de Sant Pau.

A dos quarts d'una, Sílvia Cóppulo tractarà del cor des del punt de vista d'una màquina perfecta que també respon als sentiments, a l'espai de literatura amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Eduard Márquez, escriptor, i Carme Martorell, metge acupuntora. Després de l'actuació musical de Bea Garcia, el programa provarà de portar el cor al límit, ja sigui al llit, a l'esport o al ball, amb la doctora Raquel Tulleuda, ginecòloga i sexòloga; la doctora Marta Sitges, responsable del grup de Treball de Cardiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Pol Gorriz, testimoni.

A dos quarts de dues, el programa escoltarà el testimoni de "Cors amb noms i cognoms" amb Carme Chacón, professora resident al Miami Dade College; Carles Prats, presentador del "TN migdia" de TV3, i Magda Oranich, advocada. La recta final del programa serà amb Lluís Bernabé, director de La Fundació La Marató, i l'actuació musical de Joan Dausà.

Durant tot el dia, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació faran un seguiment del desenvolupament de La Marató i informaran de les actualitzacions del marcador als butlletins informatius i també al programa esportiu del cap de setmana, "Tot gira".

 

Tots els programes i realitzadors, amb La Marató

A Catalunya Ràdio, la majoria de programes i realitzadors viuen La Marató setmanes abans. Des del mes d'octubre, l'emissora ha posat en marxa diverses accions i ha emès continguts centrats en aquesta edició, dedicada a recollir fons per a les malalties del cor.

A partir de l'estrena de les cançons d'"El disc de La Marató" a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, tots els programes, magazins, informatius i esports, se n'han fet ressò i s'hi han anat escoltant les diferents versions de la desena edició del CD solidari.

 

Catradio.cat

Facebook.com/catradio

Twitter.com/CatalunyaRadio

Anar al contingut