La Generalitat presenta un recurs contenciós administratiu a l'Audiència Nacional contra el Ministeri de Cultura perquè retorni tots els "papers de Salamanca"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el govern espanyol no està complint el que es va acordar i calcula que els documents que falten per retornar representen una mica menys del 10% del total

La Generalitat ha presentat davant l'Audiència Nacional un recurs contenciós administratiu contra el govern espanyol perquè retorni tots els documents de la Guerra Civil que encara són a l'Arxiu de Salamanca.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha insistit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, en el fet que el govern espanyol no compleix el que es va acordar.

El conseller ha destacat: "Aquells papers que es van acordar no tornen, per tant algú que no tenia cap potestat per prendre una decisió, l'ha pres. I aquí és on es posa l'accent perquè, d'una banda, no tornen aquests papers que han de tornar i, de l'altra, s'està incomplint, fins i tot, el procediment. Per aquesta raó s'ha tirat endavant aquesta iniciativa."

La conselleria calcula que els documents que falten per retornar representen una mica menys del 10% del total, pel que fa a aquest procediment. D'aquí uns quants dies es farà entrega a les famílies dels documents de l'última remesa, que van arribar fa dos mesos. 

Si voleu sentir sencera l'entrevista amb Ferran Mascarell,  podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut