Jutges per la Democràcia clama contra la nova llei de seguretat ciutadana

El seu portaveu, Joaquim Bosch, assegura a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, que el text busca dissuadir la protesta pacífica contra els governs.

Jutges per la Democràcia assegura que la nova llei de seguretat ciutadana aprovada ahir al Congrés busca dissuadir la protesta pacífica contra l'autoritat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, el portaveu de Jutges per la Democràcia, Joaquim Bosch, s'ha mostrat molt crític amb el text que va rebre ahir el vistiplau de la cambra baixa amb els vots del PP i l'oposició en bloc en contra.

Bosch ha destacat que "hi ha hagut moltes decisions que al govern no li han agradat, per exemple allò que es va fer davant del Congrés dels Diputats, que es va arxivar, el tema dels escarnis pacífics o el tema de les actuacions contra les hipoteques. Però els magistrats som independents i el govern, el que no hauria de fer mai és ser jutge i part en matèria de drets fonamentals i de llibertats individuals".

Jutges per la Democràcia alerta també sobre alguns aspectes en matèria d'immigració que recull la nova llei. Posa com a exemple l'autorització de les devolucions "en calent", el retorn d'immigrants sense papers que acaben d'arribar ja a territori espanyol, però són encara en zona fronterera.

El portaveu d'aquesta associació progressista de magistrats creu que "una llei no pot anar en contradicció amb tractats internacionals subscrits per l'estat espanyol. I, en el present cas, hi ha una sèrie dels drets dels immigrants que no poden tocar-se, entre els quals la possibilitat de demanar refugi o el fet que no puguin ser expulsats de manera arbitrària, sense poder defensar-se".

La nova llei de seguretat ciutadana ha de passar ara el tràmit del Senat. El text preveu limitar més les mobilitzacions al carrer, i introdueix i endureix la majoria de multes per aquestes accions.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Joaquim Bosch, podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut