Cicle Coral
Cicle Coral

Els guions del programa "Cicle coral", de Catalunya Música, publicats per l'Editorial Boileau i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC)

Catalunya Música, l'Editorial Boileau i la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) han col·laborat per publicar els guions del programa "Cicle coral" d'Albert Torrens en un llibre que es presentarà el dijous 12 de febrer a les 19 h en un acte que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana.

Cal confirmar l'assistència a invitacions@catmusica.cat

Nascut com un programa d'estiu, "Cicle coral" va ser, durant sis temporades, un espai setmanal de la graella de l'emissora Catalunya Música dedicat al repertori coral. Cada episodi, d'una hora de durada, tractava d'un autor, una obra o un contingut més o menys unitari, de manera que el conjunt de la sèrie era una mostra variada dels diversos estils i èpoques de la història de la música per a cor, seguint un format d'audició comentada, en què les il·lustracions musicals s'acompanyen de dades relatives al seu context històric i artístic. Els programes, a més, no havien de contenir cap referència temporal, per tal que es poguessin tornar a emetre de manera puntual o bé seguint un ordre aleatori.

Els guions del "Cicle coral" fan un ús contingut de la musicologia, seguint la vocació de l'emissora de fer la informació entenedora i accessible, i atents al difícil equilibri entre la satisfacció dels entesos en un repertori i la seducció dels qui hi accedeixen per primera vegada. En aquest sentit, "Cicle coral" no descobreix cap contingut nou, perquè no hi ha cap procés de recerca al darrere, sinó que únicament recopila la informació existent en fonts diverses, solvents i contrastades, i la presenta, això sí, amb un estil propi.

Ara, aquest recull dels guions, juntament amb l'accés als enregistraments dels programes a través d'Internet recollits a l'Arxiu Sonor de Catalunya Ràdio, facilita recuperar-ne l'audició però també es converteix en un compendi de coneixement sobre aquesta temàtica.

D'altra banda, coincidint amb la presentació d'aquest llibre, Catalunya Música ha programat la reemissió de tots els capítols de la sèrie corresponents als guions publicats i seguint l'ordre cronològic en què són presentats. Aquesta reemissió tindrà lloc tots els dissabtes, de 23 a 0 hores.

 

Albert Torrens és llicenciat en Periodisme i diplomat en Ciències Empresarials, ha obtingut també formació musical de grau mitjà en les especialitats de piano i cant.

Des de fa anys, es dedica professionalment al periodisme musical, sobretot radiofònic, com a realitzador de programes a Catalunya Música, l'emissora de música clàssica de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així mateix, desenvolupa tasques de redactor i crític a la "Revista Musical Catalana" i col·labora puntualment en altres mitjans de comunicació del mateix àmbit.

Paral·lelament, i des de ben jove, ha estat molt vinculat al món coral català com a membre actiu de diverses formacions, entre les quals hi ha els cors de l'Orfeó Català, on canta des de fa més de quinze anys.

Catmusica.cat/CicleCoral

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut