Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas
Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas

Catalunya Música transmet el Concert Final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas des del Liceu

El diumenge 25 de gener, a les sis de la tarda.

El diumenge 25 de gener, a les sis de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del Concert Final del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, amb els solistes guanyadors dels premis més importants de la 52a edició d'aquest certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Gueràssim Voronkov. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.

Fundat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs ha esdevingut una de les competicions més importants del món de l'òpera i el lied, on  cada any participen joves cantants d'arreu del món.

Per facilitar la participació i acostar el concurs als cantants d'altres països, el Gran Teatre del Liceu té un acord amb els teatres d'òpera de Madrid, París, Londres, Berlín, Milà, Nova York, Los Angeles, San Francisco i Pequín, per celebrar-hi proves eliminatòries. La Prova Final es fa cada mes de gener al Gran Teatre del Liceu, així com el Concert Final amb els premiats, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.
Els premiats, a més d'obtenir els premis oficials, aconsegueixen altres guardons com borses d'estudi i contractes per a actuacions a diferents teatres. Una de les novetats d'aquesta 52a edició és que, gràcies a la col·laboració entre el Liceu i el Teatro Real de Madrid, els cantants distingits amb els premis principals del concurs participaran al "Concert dels artistes guardonats a la 52a edició del Concurs Francesc Viñas", que tindrà lloc per primera vegada el 29 de gener de 2015 al Teatro Real de Madrid.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut