Els mestres cantaires de Nuremberg
Els mestres cantaires de Nuremberg

Catalunya Música ofereix en directe "Els mestres cantaires de Nuremberg" des del Metropolitan de Nova York

Dissabte 13 de desembre, a les sis de la tarda.

El dissabte 13 de desembre, a les sis de la tarda, Catalunya Música connectarà amb el Met per transmetre l'òpera "Els mestres cantaires de Nuremberg" de Richard Wagner, amb les fantàstiques veus d'Annete Dasch, Johan Botha, Michael Volle i Karen Cargil, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per James Levine. Es tracta d'una de les  òperes de la temporada 2014-15 del prestigiós teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Wagner va presentar "Els mestres cantaires de Nüremberg" com una "comèdia seriosa" i en aquesta obra acomplia l'ideal romàntic de ser alhora el compositor i el llibretista: tots els textos de l'òpera els va escriure ell mateix. A més, segons va dir el mateix Wagner, l'òpera fa de contrast jocós i burgès del seu drama aristocràtic "Tannhäuser" i tracta de l'etern conflicte entre la necessitat de renovació de l'art i la continuïtat de la tradició. L'estrena d'"Els mestres cantaires de Nüremberg" va ser a Munic el 1868 i amb aquesta òpera Wagner va proporcionar una nova prova de la seva saviesa en l'escriptura harmònica, contrapuntística i instrumental.

Ben segur que el fabulós elenc vocal que interpretarà l'òpera el 13 de desembre al Metropolitan de Nova York, encapçalat per Annete Dasch, Johan Botha, Michael Volle i Karen Cargil, n'oferirà una versió memorable. 

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut