Baltasar Garzón creu que l'extresorer del PP Luis Bárcenas hauria de continuar a la presó

L'advocat i exjutge de l'Audiència Nacional ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que hi ha risc de destrucció de proves.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas,  l'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón creu que hi ha motius perquè l'extresorer del PP Luis Bárcenas continuï a la presó, perquè encara hi ha risc que destrueixi proves.

Garzón ha declarat: "L'únic dubte que jo tinc, i ho baso en les mateixes declaracions públiques que ha fet el senyor Bárcenas, és que si té aquests documents, aquestes 'bombetes' que es diu en els mitjans de comunicació, vol dir que té elements probatoris que poden estar afectats. I aquesta sí que és una causa per mantenir una presó provisional, la possible destrucció d'elements probatoris o l'entorpiment de la causa amb acords espuris de l'afectat amb altres persones."

Baltasar Garzón ha recordat que Bárcenas era senador i un servidor públic i, per tant, està imputat de diversos delictes relacionats amb la corrupció, encara que l'extresorer ho negui.

L'exmagistrat també ha criticat la reforma del Codi Penal del PP, perquè pretén recuperar la cadena perpètua i suposa, segons Garzón, un gran retrocés democràtic.

Pel que fa al "cas Ciutat morta", Baltasar Garzón ha destacat que ho està seguint pels mitjans de comunicació però que potser caldria reobrir la causa: "Si s'aporten elements nous que, pel que sembla, no es van tenir en compte en el moment del judici. I a més, un element afegit que tots sabem; la mort d'una de les persones que va ser condemnada i que va defensar sempre la seva innocència. Amb tots aquests elements i, si efectivament, ha aparegut un altre element probatori, un testimoni, documents, qualsevol element nou que no es va poder tenir en compte en el moment del judici, hauria de determinar la reobertura del cas i la revisió de tot l'afer. Això té els seus tràmits judicials, però jo no em quedaria gaire tranquil si tot això no s'aclarís de forma contundent, ràpida i definitiva." 

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Baltasar Garzón,  podeu anar aquí.

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut