Andreu Mas-Colell no acceptarà un model de finançament que no deixi a les comunitats autònomes accedir als mercats

Ho ha dit el conseller d'Economia en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avisat que no acceptarà un model de finançament que impedeixi a les comunitats autònomes accedir als mercats.

Just el dia abans que es faci el Consell de Política Fiscal i Financera a Madrid, Mas-Colell ha destacat: "No importa només el curt termini, evidentment. Si el que es planteja demà és un sistema pel qual es condemna les comunitats autònomes a no entrar mai més en els mercats doncs, òbviament, això no ens sembla bé i ens hi oposarem." 

Mas-Colell  també ha criticat la baixada de l'IRPF que ha aprovat el govern espanyol i ha defensat el sistema fiscal català dient: "Hem de mantenir un sentit de responsabilitat perquè hem de procurar tenir una reputació seriosa amb la gestió  fiscal. Reputació que Espanya no té per aquesta política clarament electoralista."

Mas-Colell assegura que aquest any la recaptació per la Grossa de Cap d'Any serà sensiblement superior a la de l'any passat, quan es van aconseguir 25 milions, i en el terreny personal ha apuntat que no preveu mantenir-se al govern, perquè ell només es va comprometre per 4 anys. 

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Andreu Mas-Colell, podeu anar aquí.  

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut