"6Q", la 20a edició de la Festa dels Súpers, aquest cap de setmana a Barcelona

Dissabte 22 i diumenge 23 d'octubre torna la Festa dels Súpers a l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc, a Barcelona. Aquesta 20a edició, que porta per títol "6Q", coincideix amb el 25è aniversari del Super3 i tindrà un munt de sorpreses.

La Festa dels Súpers arriba a la 20a edició, consolidada com l'esdeveniment infantil més gran de tot Europa. Aquest cap de setmana del 22 i 23 d'octubre, l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc s'omplirà de súpers que podran participar en les més de 150 activitats que hi haurà repartides pel recinte de la Festa i gaudir de 50 espectacles, entre els quals hi ha l'actuació de la família del Super3, que es podrà veure en tres ocasions diferents. A més, podran conèixer els presentadors de tots els programes del canal Super3, participar en el "Concurs carnet" o obtenir una edició especial i limitada del carnet de súper dedicada al 25è aniversari del Super3.  Durant tot el cap de setmana l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc s'omplirà de propostes esportives, lúdiques, culturals i solidàries. Com sempre, la Festa és oberta i gratuïta per a tothom. Un cop més, la Festa dels Súpers ha estat coorganitzada per l'Ajuntament de Barcelona, que dins de la campanya "L'habitatge, un dret com una casa", proposa l'activitat "Omplim de color la nostra superciutat!".

La Festa també es podrà seguir en directe pel canal Super3, amb connexions amb el plató del programa "Info K", instal·lat a l'Anella Olímpica, protagonitzades per totes les cares del canal. A més, el dissabte al matí el canal Super3 connectarà amb l'escenari de la Festa entre les 10.40 i les 12.15; i el diumenge, a partir de les 12.00, per oferir l'espectacle central "Tots junts", protagonitzat per la família del Super3, que també s'emetrà per TV3. Com és habitual, Catalunya Ràdio també hi serà present amb el seu estand, amb connexions amb el programa "El suplement".

La trama de la Festa

La història comença quan l'Àlex, la mare de la família del Super3, vol dissenyar el robot de cuina perfecte i per això demana ajuda als súpers. Durant l'estiu, molts nens i nenes han de construir un robot de cuina amb elements reciclats, s'han fet una fotografia amb ell i l'han enviat a super3.cat per donar idees a l'Àlex en el seu repte com a inventora. Al setembre, l'Àlex, amb la inspiració de tots els robots enviats pels súpers, construeix en 6Q, un robot de cuina amb aparença humana. En 6Q ha estat creat només per a les funcions culinàries, però de sobte se li despertaran emocions per les quals no havia estat programat.

Veient el videoclip "Som un equip" de la Pati Pla a la tele, el cor d'en 6Q s'accelera inexplicablement. Cada cop que el veu, el seu cor batega més de pressa. Per la música... i per la Pati Pla. Ben aviat, al ritme del "Tots junts!" que repeteix la tornada de la cançó, el 6Q està descobrint la música, el ball, el ritme... i l'amor. La família no s'adona que en 6Q té ganes de ballar i cantar amb ells per formar part del seu equip. Però el malvat Senyor Pla i en Rick sí que s'adonen del que està passant i convencen en 6Q que aquell no és el seu destí, que ell no ha estat creat per cantar i ballar amb la família, i molt menys per sentir res per la Pati Pla.

Trist i confús, en 6Q abandona la casa del Super3 i és conduït pel Senyor Pla, enganyat, fins a una enorme deixalleria/foneria on l'espera un tràgic final. Un cop allà, el malvat veí de la família i el seu ajudant el desconnecten i es disposen a eliminar-lo per sempre en un pou de foc enorme anomenat el "Pou de l'infern". La família s'adona del seu error i es dirigeix a la foneria per intentar salvar el 6Q. El seu cor desconnectat ja fa dies que no funciona i cridant "Tots junts!" miren que torni a bategar com ho feia abans. El senyal és molt dèbil. No són prou gent. Necessiten l'ajuda de tots els súpers que vindran a la Festa per cridar "Tots junts" i despertar el cor del 6Q abans que no sigui destruït al "Pou de l'infern".

L'espectacle central de la Festa dels Súpers es podrà veure en tres ocasions a l'escenari principal, dins de l'Estadi Olímpic: dissabte a les 16.00; i diumenge, a les 12.00 i a les 16.00.

Una cinquantena d'espectacles

Durant tot el cap de setmana, l'escenari de l'Estadi Olímpic, i també altres espais del recinte de la Festa, s'ompliran amb actuacions de tot tipus. A banda de l'espectacle central "Tots junts", protagonitzat per la família del Super3 i per totes les cares del canal, per l'escenari de la Festa passaran el Riff i el Flat, els titelles del programa "Rat Rank", el Dani Jiménez, del "Dinàmiks", amb els seus experiments; la Maria i el Lawrence del "Fish&Chips"; el Pau del "Kukurota", i els SP3, el grup musical del Super3 que presentaran un tast del nou espectacle "Sempre a punt". Tant dissabte com diumenge al matí, un moment molt especial el protagonitzaran Joan Dausà i el Tomàtic, que convidaran a tothom a celebrar el 25è aniversari del Super3.

Al llarg de la Festa, també hi actuaran els Brodas Bros, amb el seu espectacle de hip-hop, la Soul Machine i l'Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, la Big Band Combo de Granollers o els Xiula. Així mateix, es podran escoltar les cançons del musical "Geronimo Stilton". No hi faltaran els espectacles relacionats amb la cultura tradicional catalana, amb els  DumDumDum, els Trik Trak Tabalers d'Olot, la Cobla Contemporània, amb sardanes de pel·lícula; l'Esbart Dansaire Castell de Tona, l'Esbart Maragall de Barcelona, els Castellers de Cornellà, els Falcons de Piera, els Targalets de Guixanet amb els seus tamborets; o la Xaranga de l'Escola Municipal de Música d'Alcover. També hi haurà cercaviles amb les colles de geganters i de bastoners, així com tallers i exhibició de sardanes. Tant dissabte com diumenge, la Festa es clourà amb un correfoc infantil, a càrrec de la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona.

Superdiversió amb més de 150 activitats

L'esdeveniment infantil més gran de tot Europa oferirà 63.000 metres quadrats plens de diversió i com sempre serà totalment gratuït per a totes les famílies. Totes les famílies que hi assisteixin tindran al seu abast més de 150 activitats, que han organitzat més de 60 entitats i empreses, i que estaran repartides per tot el recinte de l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc. El dissabte, la Festa estarà oberta de les 10.00  a les 19.00; i el diumenge, de les 10.00 a les 18.00.

De manera totalment ininterrompuda, els nens i nenes podran fer activitats relacionades amb els robots, saltar en inflables, trobar tresors amagats, fer teatre, aconseguir un carnet de conduir naus especials, pintar amb esprai, fer broquetes de fruita, practicar diferents esports, visitar un planetari portàtil, superar circuits d'aventura, conduir karts i motos elèctriques, baixar en tirolina, esquiar amb un simulador, veure cinema, fer malabars, travessar obstacles en patinet, fer-se fotos en photocalls ben originals, sembrar llavors i endur-se la seva planta a casa, interactuar amb personatges de les sèries del canal Super3, descobrir l'òpera, acostar-se a les noves tecnologies, divertir-se amb jocs de taula, posar a prova els seus cinc sentits, conscienciar-se sobre la protecció del mar, fer experiments científics, aprendre hàbits saludables, parlar en diferents idiomes, ballar diferents coreografies, degustar lactis, pizzes i altres productes alimentaris, pujar a un bibliobús, pintar amb xocolata, escoltar contes fantàstics o fer tallers de manualitats, maquillatge i art.

I com és habitual, a més a més del lleure, l'esport, la natura i la cultura, a la Festa dels Súpers també tindrà presència la solidaritat. Pares i fills veuran, d'una forma lúdica, la labor tan important que fan diferents ONGs d'arreu del món. I els adults que ho desitgin podran donar sang per als hospitals al Banc de Sang i Teixits mentre els infants aprenen, divertint-se en el seu espai, per què és tan important donar-ne. També hi haurà els programes del canal Super3. "Kukurota", "Info K", "Dinàmiks", "Una mà de contes" i "MIC" tindran estand amb activitats i comptaran amb els seus respectius presentadors en viu i en directe. I la Maria i el Lawrence del "Fish&Chips", i les rates Riff i Flat del "Rat Rank", estrenat fa poc, seran a l'escenari de l'Estadi Olímpic.

super3.cat

super3.cat/festa

Anar al contingut