"33 i curtmetratges"

Del 17 al 21 d'octubre, a partir de les 23.15, el 33 obre una finestra als curtmetratges. Aquesta setmana, i amb motiu de la 42a edició del FILMETS Badalona Film Festival, un referent internacional d'aquest gènere, el 33 emetrà una trentena de curtmetratges internacionals, entre els quals hi ha el guanyador de la Venus a la millor pel·lícula de l'edició anterior del festival, "Isand" (The Master), d'Estònia.

L'emissió d'aquests curtmetratges s'ha agrupat temàticament en 5 eixos: dilluns 17, comèdia; dimarts 18, animació; dimecres 19, drama; dijous 20, el gènere fantàstic, i divendres 21, el cinema independent. D'aquesta manera, el 33 ofereix a l'espectador la possibilitat de capbussar-se en l'univers dels curtmetratges amb cintes de primera qualitat, moltes de premiades i reconegudes internacionalment.

 

Entre les pel·lícules d'aquest cicle, es podran veure, a més d'"Isand (The Master)", Venus a la millor pel·lícula del festival FILMETS de l'any 2015, les catalanes "Ahora no puedo", Premi Gaudí al millor curtmetratge 2012, i "Luisa no està en casa", Premi Gaudí al millor curtmetratge 2013; la cinta mexicana "Domingo", millor curtmetratge al BCN Sports Film 2016; i "La banyera", una producció austríaca que ha obtingut el Premi Especial del Jurat al Festival de Clermont-Ferrand 2016, a més d'una vintena de premis en altres festivals internacionals.

 

El FILMETS se celebra del 21 al 30 d'octubre, de manera que la programació del 33 dedicada aquesta setmana als curtmetratges ha de ser un bon aperitiu per donar a conèixer la diversitat, riquesa i originalitat de les produccions d'un gènere que compta ja amb l'interès dels grans directors i actors de la indústria cinematogràfica.

 

Aquest dilluns, per començat la setmana temàtica, una cita amb la comèdia amb la realització francesa "Papan dans maman", dirigida per Fabrice Bracq i protagonitzada per dues nenes que, alertades pel brogit, s'acosten a l'habitació dels seus pares i miren què passa a través del forat del pany. A partir d'aquí, tot serna preguntes.

 

Aqust dilluns també s'emetrà "La bañera", una producció austríaca,  i la mexicana "Domingo", premiada com a millor pel·lícula de ficció a la darrera edició del BCN Sports Film. "Domingo" és la història d'un comentarista amateur de futbol que comenta els partits del veïnat i vol ser professional. Finalment, arribarà l'oportunitat i farà una prova en una televisió local.

 

La producció catalana també és present en l'emissió d'aquest dilluns amb el curt "Playback", de Nico Aguerre, director autodidacta, que des dels 13 nys ha realitzat més d'una trentena de curtmetratges, migmetratges i documentals, entre els quals "Con una bala en la cabeza", premi Made in Bcn del festival BCCN 2013; "Iniciación a la fotografía", premi a la millor pel·lícula  en el Notodofilmfest XI i "El aviador y el marinero".

"Playback" és la història d'un home que espera a la seva habitació d'hotel a una joveneta prostituta que ha contractat per internet. Quan ella arriba, l'home li explica amb detall com ha arribat fins allà. Aquest curtmetratge, protagonitzat, per Jorge Cabrera i Andrea Trepat, va rebre el premi del públic al MOST, Festival de Cinema del Vi i del Cava de Vilafranca del Penedès 2015.

 

tv3.cat

Anar al contingut