29 d'abril de 1994: el "cas Roldán", a "Els dies clau"

Dilluns, a partir de les 22.05, el 33 emet un nou capítol d'"Els dies clau", la sèrie documental que reflexiona sobre fets destacats dels últims trenta anys. Cada capítol gira al voltant d'una data clau i el que va passar, per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. Aquesta setmana se centrarà en el 29 d'abril de 1994: el dia que va esclatat el "cas Roldán".

El periodista José María Irujo va destapar el cas de corrupció política que inaugurava una època que porta irremeiablement fins avui.

Polítics, periodistes i fiscals repassaran els detalls d'un cas esperpèntic: la fuga i detenció rocambolesca, la implicació dels serveis secrets, els diners que no han aparegut mai i les clavegueres de l'Estat.

Aquest capítol aprofitarà per fer una mirada a l'actualitat repassant altres grans casos de corrupció de la política catalana i l'espanyola: el "cas Palau", el "cas Urdangarin", els ERO d'Andalusia i el finançament dels partits polítics.

Després, el 33 recupera "Manifestacions amnistia" a "Dies de transició"

Diumenge 1 de febrer de 1976, milers de ciutadans van envair els carrers de Barcelona per demanar l'amnistia. Ni tan sols era una manifestació legal, però va superar totes les previsions. Ningú no s'ho esperava: ni les autoritats ni els convocants –la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona– preveien una resposta tan massiva. Era com si aquell dia s'hagués perdut la por.

tv3.cat/els-dies-clau
facebook.com/elsdiesclau
twitter.com/elsdiesclau

Anar al contingut