"Formentera Lady", una de les pel·lícules candidates als Premis Gaudí
"Formentera Lady", una de les pel·lícules candidates als Premis Gaudí
PREMIS GAUDÍ

25 produccions amb participació de TV3, entre les candidates als XI Premis Gaudí

Aquesta tarda ha començat la cursa dels XI Premis Gaudí amb la tradicional Festa dels Candidats i Candidates. L'Acadèmia del Cinema Català ha fet públic les obres que optaran a l'estatueta que s'entregarà el 27 de gener i en què TV3 té la participació en 25 produccions.

Aquesta tarda, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, s'han donat a conèixer les produccions candidates que optaran als XI Premis Gaudí. En la tradicional Festa dels Candidats i Candidates, l'Acadèmia del Cinema Català ha fet públic les obres que optaran a l'estatueta que s'entregarà el 27 de gener, i TV3 hi opta amb 25 produccions.

TV3 té participació en quinze llargmetratges candidats als Premis Gaudí: "Formentera Lady", de Pau Durà, "Jean-François i el sentit de la vida", dirigida per Sergi Portabella, "La vida lliure", del director Marc Recha, "Les distàncies", d'Elena Trapé, "Yo la busco", de la directora Sara Gutiérrez Galve, "Alegría Tristeza", d'Ibon Cormenzana, el thriller d'Oriol Paulo "Durante la tormenta", "El árbol de la sangre", del director Julio Medem, "El fotógrafo de Mauthausen", de Mar Targarona, "El pacto", de David Victori; "Entre dos aguas", del director Isaki Lacuesta, "La enfermedad del domingo", de Ramón Salazar, "La sombra de la ley", de Dani de la Torre, "Las leyes de la termodinàmica", dirigit per Mateo Gil, i el llargmetratge de Jaime Rosales "Petra".

Tres pel·lícules per a televisió amb participació de TV3 també són candidates; la comèdia de Joel Joan "El nom"; la pel·lícula dramàtica "Vida privada", de Sílvia Munt, i "Vilafranca", dirigida per Lluís Maria Güell.

Com a candidates a millor pel·lícules documentals; "Penèlope", de la directora Eva Vila; el drama bèl·lic dirigit per Alba Sotorra Clua "Comandant Arian"; "Eugenio", de Xavier Baig i Jordi Rovira; "Hayati (ma vie)", de Sofi Escudé i Liliana Torres; el biopic  "Petitet", de Carles Bosch, i "Rêve de Mousse", dirigida per Elena Molina.

En l'àmbit de l'animació "Memòries d'un home en pijama", de Carlos Fernández de Vigo, també és candidata al Premi Gaudí.

Demà, 8 de novembre, arrencarà la primera volta de votacions. L'11 de desembre es diran en lectura pública els nominats de les 22 categories.

TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials dels Gaudí. Es farà un ampli seguiment dels actes previs i s'emetrà la gala de la XI edició dels Premis de l'Acadèmia del Cinema Català, que se celebrarà diumenge 27 de gener, al Palau de Congressos de Catalunya.

 

tv3.cat/gaudi

catradio.cat/gaudi

Anar al contingut