"13 dies d'octubre" seleccionada al FICiP

La coproducció de TV3 "13 dies d'octubre" ha estat seleccionada per participar al Festival Internacional de Cinema Polític que se celebrarà a Buenos Aires del 8 al 21 de setembre.

"13 dies d'octubre", dirigida per Carlos Marqués-Marcet, és una de les 97 produccions cinematogràfiques procedents de 24 països, que competiran en la sisena edició del festival argentí i ho farà en la secció Competència Oficial Internacional.

La pel·lícula narra els 13 dies que passen des que Companys és traslladat a Barcelona: és presentat a la Capitania General de Catalunya, empresonat al castell de Montjuïc, jutjat i, finalment, afusellat. L'acció se centra en el debat entre Companys, l'advocat que intenta defensar-lo i el règim franquista, que el condemnarà i intentarà evitar que esdevingui un màrtir i, per tant, un símbol per a Catalunya i les democràcies europees. 

Carles Martínez interpreta Lluís Companys, Òscar Muñoz fa de capità Ramón de Colubí, que rep l'encàrrec, a desgrat seu, de defensar Companys. El repartiment el completen Clara Segura, que interpreta la Ramona, germana de Companys; Antonio Dechent com el capità general Luis Orgaz; Josean Bengoetxea, fiscal del judici; David Marcé fa de soldat, María Rodríguez és la dona de Colubí i Cesca Piñón és Neus Companys.

"13 dies d'octubre" és una coproducció de Batabat, Lastor Media i TV3, amb la col·laboració dels departaments de Cultura i de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut