"100 metros" s'estrena als cinemes i participa en el Festival Internacional de Cine d'Almeria

La pel·lícula "100 metros", amb la col·laboració de TV3, arriba demà, divendres, als cinemes. A més, aquest llargmetratge de Marcel Barrena participarà en la 15a edició del Festival d'Almeria en el certamen "Opera prima", que se celebrarà del 13 al 19 de novembre.

El film, primer llargmetratge de Marcel Barrena, que s'estrena aquest divendres, participarà en el festival que s'organitza a la ciutat andalusa d'Almeria. "100 metros" competirà en el certamen "Opera prima", premi pensat per a directors novells. El director, conegut en el món del documental, ja va ser aclamat pel seu documental "Món petit", coproduït per TV3. Ara, amb "100 metros", s'ha tornat a deixar atrapar per un projecte de superació personal amb un alt nivell humà i emocional. Barrena explica que "és la història d'un home que creia tenir-ho tot controlat, i que descobreix que la pitjor de les notícies també pot obrir la finestra a l'esperança".

El llargmetratge està basat en la vida de Ramón Arroyo, un publicista madrileny a qui li diagnostiquen esclerosi múltiple i li diuen que, molt probablement, al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. Ramón va decidir plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta: una ironman.

La pel·lícula és una producció de Filmax Entertainment, amb la col·laboració de TV3.

Sinopsi:
En Ramón (Dani Rovira), pare de família, viu apassionat per la seva feina fins que un dia el seu cos comença a fallar. Li diagnostiquen esclerosi múltiple i tots els pronòstics indiquen que al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón decideix plantar cara a la vida i s'inscriu en una ironman (3,86 km nedant al mar, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa), la prova esportiva més dura del planeta. Amb l'ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu gendre, en Ramón comença un peculiar entrenament en què lluitarà contra les seves limitacions, per demostrar al món que rendir-se no es mai una opció.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Marcel Barrena
Producció executiva: Carlos Fernández, Laura Fernández i Adrià Monés
Intèrprets: Dani Rovira (Ramón), Karra Elejalde (Lucas), Alexandra Jiménez (Inma), Maria de Medeiros (Noelia), Gael Díaz (Borja), David Verdaguer (Mario), Andrés Velancoso (entrenador de gimnàs) i Clara Segura (dra. Berta)
Director de fotografia: Xavi Giménez


tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut