"10 de setembre de 1988: el concert d'Amnistia Internacional a Barcelona" a "Els dies clau"

Aquest dilluns, a partir de les 22.05, el 33 emet un nou capítol d'"Els dies clau", la sèrie documental que reflexiona sobre fets destacats dels últims trenta anys. Cada capítol gira al voltant d'una data clau i el que va passar, per explorar un tema que ha dominat durant aquest període. Aquesta setmana se centrarà en el 10 de setembre del 1988, el dia del concert d'Amnistia Internacional a Barcelona

Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Sting, Tracy Chapman o Yossou N'Dour van visitar Barcelona en un concert mític. Van ser els anys en què el rock s'alia amb les ONGs per fer campanyes d'ajuda i solidaritat amb el Tercer Món.

A partir d'aquest concert emblemàtic a la ciutat, "Els dies clau" parlarà de l'evolució dels moviments socials al llarg d'aquests trenta anys.

Després, el 33 recupera "La vaga de Laforsa" a "Dies de transició"

El 22 de febrer del 1976 va acabar la que havia estat la vaga més llarga a Catalunya des de la Guerra Civil. Tres mesos i mig abans, els 157 obrer de l'empresa LAFORSA, una siderúrgica de Cornellà de Llobregat -l'anomenat "cinturón rojo" de Barcelona- van anar a la vaga en solidaritat amb un treballador acomiadat. Les vagues eren il·legals en temps d'en Franco i l'empresa va amenaçar d'acomiadar-los a tots.

tv3.cat/els-dies-clau
facebook.com/elsdiesclau
twitter.com/elsdiesclau

Promo capítol:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-dies-clau/10-de-setembre-de-1988/video/5564458/

Anar al contingut