Cuba deixarà de multar per rebre dòlars dels Estats Units.
Cuba deixarà de multar per rebre dòlars dels Estats Units.
L'Havana

El govern cubà deixarà de multar els ciutadans que rebin dòlars dels seus familiars residents als Estats Units

No més multes pels dòlars dels Estats Units. El govern de Cuba ha decidit deixar de penalitzar els ciutadans cubans que reben diners dels seus familiars residents als Estats Units i que representen gairebé el 50% de la població de l'illa. Amb aquesta mesura el règim castrista pretén reactivar l'economia del país i acabar amb el mercat negre dedicat a introduir dòlars a l'illa.

Actualitzat
Fins ara, els cubans que rebien remeses de dòlars, sobretot procedents de Miami, eren sancionats amb un 10% del seu valor total. Una mesura que segons el govern cubà servia de contrapunt a les sancions que aplicava el govern de Washington als bancs estrangers que donaven liquiditat a l'Havana.

Aquesta llei però afectava directament els cubans que rebien diners dels seus familiars i això havia propiciat l'aparició d'un mercat negre dedicat a introduir dòlars a l'illa d'amagat a través de persones conegudes com a mules.

Amb la decisió que acaba de prendre, el govern cubà perdrà al voltant de 100 milions de dòlars l'any, uns 76,2 milions d'euros, però a canvi rebrà tots els dòlars enviats, prop de 1.000 milions, uns 762 milions d'euros, directament de l'empresa d'intercanvi de divises Western Union, i legalitzarà els diners que s'espera que serveixin per reactivar la delicada situació financera del país, que ha obligat el govern a congelar els comptes bancaris d'alguns empresaris amb inversions a l'illa.

L'aplicació d'aquesta mesura també afavorirà Washington, que aconseguirà més control sobre els diners que surten de Cuba.
Anar al contingut