Barcelona

Lluís Recoder assumirà la Conselleria de Política Territorial i Sostenibilitat

Lluís Recoder, nascut a Barcelona l'any 1958, serà una de les cares del nou govern d'Artur Mas. El president electe encara està confeccionant l'executiu però ja és segur que l'encara alcalde de Sant Cugat del Vallés assumirà la Conselleria de Política Territorial i Sostenibilitat. Recoder veu complerta la "il·lusió" de ser dins d'un possible govern de Convergència i Unió, tal com va manifestar al setembre passat.

Actualitzat
Els últims anys de Recoder al si de CDC han estat marcats per un camí de transició que l'ha portat de ser un dels integrants del sector crític del partit, després de reclamar una renovació del seu discurs i direcció, a convertir-se en un valor a l'alça de la formació, com demostra la seva elecció com a conseller de la Conselleria de Política Territorial i Sostenibilitat.

Congressista, parlamentari, alcalde

Casat i amb tres filles, es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en dret urbanístic. El seu llarg recorregut polític comença l'any 1976 quan es fa militant de CDC i participa en la fundació de les joventuts vinculades al partit, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual ha estat secretari i president del 1986 al 1991.

La trajectòria política de Lluís Recoder té una dilatada experiència ocupant un escó de CiU al Congrés dels Diputats entre el 1986 i el 1999, any en el qual va ser elegit diputat al Parlament i alcalde de Sant Cugat del Vallès. Recoder va ser diputat a la cambra catalana durant dues legislatures, del 1999 al 2006, any en què va dimitir al·legant que volia dedicar-se a la política municipal.

Pel que fa a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el nou conseller ha guanyat consecutivament les tres eleccions municipals a les quals s'ha presentat. A l'inici del seu darrer mandat, que ha governat amb majoria absoluta, Recoder va esdevenir el càrrec institucional més important de CiU com a alcalde de la ciutat de Catalunya més gran en mans de CiU. A més, la transparència de la seva gestió al capdavant del consistori vallesà ha obtingut diversos reconeixements.  

De crític a valor a l'alça

La figura de Recoder dins del CDC no es pot entendre sense la seva voluntat de renovació del missatge polític i de la direcció del partit, expressada al congrés de la formació del juliol del 2008, perquè totes les veus de la formació, tant les nacionalistes moderades com les independentistes, s'hi sentissin representades. Després, Artur Mas va decidir integrar-lo en l'executiva nacional.

Durant els mesos previs a les darreres eleccions al Parlament, en les qual ha ocupat el vuitè lloc a la llista de CiU per Barcelona, fins i tot es va especular amb la possibilitat que pogués ser el substitut d'Artur Mas en el cas que no guanyés els comicis, tot i que ell sempre ho va negar.  

L'any 2009 publica "La llibertat com a resposta", el llibre on repassa els moments clau de la seva trajectòria política i vital, a la qual Recoder haurà d'afegir el seu capítol més destacat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut