Madrid

La data del Barça-Madrid, l'última visita del papa o el 33, entre els números més buscats a la rifa de Nadal

La tradicional rifa de Nadal arriba un altre any carregada de premis. I és que aquest any repartirà més de 2.320 milions d'euros. Pel que fa a les vendes, tot apunta que a Catalunya seran molt similars a les de l'any passat, amb una diferència d'entre l'1% i l'1,5%. Es preveu, a més, que la despesa per habitant d'aquest any se situï, de mitjana, en uns 68 euros. I entre els números més buscats, la data del Barça-Madrid d'enguany, la de l'última visita del papa, la de quan la selecció espanyola va guanyar el Mundial i el 33, pels miners rescatats a Xile.

Actualitzat
El 29110, és a dir, el 29 de novembre del 2010, ha batut records en la venda de loteria de Nadal per internet, segons Loto-Mundo.com. I és que molts catalans han volgut el número que representa la data de la contundent victòria del Barça sobre el Reial Madrid. És semblant al cas del 61110 i el 71110, que s'ha popularitzat en aquest sorteig arran de la visita del papa el 6 i el 7 de novembre a Barcelona. En aquest sentit, el director de Serviapuestas, Sascha Badelt, ha explicat que "la visita del papa és un esdeveniment que va despertar l'interès de ciutadans d'arreu Espanya i molts esperen que els porti sort per al sorteig de la loteria del 22 de desembre".

El 33, un número sempre buscat

Un altre dels números més buscats és el 33. Serviapuestas ja va assegurar a finals de novembre que la venda de dècims acabats en 33 s'havia disparat, ja que alguns jugadors relacionaven aquest número amb el rescat dels miners xilens i el buscaven "com a amulet". Tradicionalment, el número 33 es vincula amb esdeveniments de transcendència. I és que, per exemple, Jesucrist va morir als 33 anys, Miquel Àngel en tenia 33 anys quan va començar a pintar la Capella Sixtina, el rei David va regnar a Jerusalem durant 33 anys i les tres parts que integren la "Divina Comèdia" de Dant estan formades de 33 cants cadascuna.

En general, els números més venuts tots els anys són els que acaben en 5, 7 i 9, segons un estudi de Ventura24, que demostra que la gent prefereix els nombres senars. D'altra banda, els que acaben en 13, 15, 22, 69, 666 i 777 també són dels més demanats. Finalment, els capicues també són força demanats, tot i que mai els ha tocat cap grossa.

El director comercial de Loteries i Apostes de l'Estat, per la seva banda, ha reconegut que ja hi ha diversos números de la grossa que estan esgotats des de fa dies pel seu significat especial. Com ara el 11710, que recorda la data de l'11 de juliol d'aquest any en què la selecció espanyola de futbol va guanyar el Mundial de Sud-àfrica.

68 euros de mitjana en loteria

Les vendes de loteria de Nadal a Catalunya seran molt similars a les de l'any passat, amb un increment o un descens que oscil·larà entre l'1% i l'1,5%. De tota manera, aquestes xifres no es podran corroborar fins aquest dimecres mateix. Es preveu, a més, que la despesa per habitant d'aquest any se situï, de mitjana, en uns 68 euros.  A aquestes dades caldria afegir-hi les vendes a través d'internet, que no es fan a través de l'ens oficial sinó d'empreses privades; una de les que té més èxit és La Bruixa d'Or de Sort.

Es repartiran 2.320 milions d'euros

La rifa de Nadal arriba, com cada any, carregada de premis, ja que repartirà més de 2.320 milions d'euros. El total de l'emissió puja als 3.315 milions d'euros, el 70% dels quals aniran destinats als premis. Cada sèrie, a més, distribuirà 11,9 milions en premis, fins a arribar a una xifra total de 26 milions d'euros.

Els premis es mantindran com en edicions anteriors, amb la grossa de tres milions a la sèrie i un segon i tercer premi d'un milió i 500.000 euros per sèrie, respectivament. A més, hi haurà dos quarts premis de 200.000 euros per sèrie i vuit cinquens premis de 50.000 euros per sèrie.

El sorteig d'aquest any mantindrà el sistema tradicional d'un bombo per al número i un altre per a premis. A la vegada, hi haurà 195 sèries, cadascuna de 85.000 bitllets i a un preu del número complet de 39.000 euros (200 euros per cada bitllet, 20 el dècim).

Els grans premis ja es podran cobrar l'endemà

La gran novetat d'aquest any està relacionada no amb els premis, sinó amb la manera de cobrar-los. Els premiats amb més de 3.000 euros podran cobrar-los per primera vegada l'endemà del sorteig. Fins ara, aquests premis grans només es podien cobrar passats nous dies després del sorteig.

Una altra novetat és el canvi de seu al Palau de Congressos de Madrid, després de 50 anys de sortejos a l'edifici de Guzmán el Bueno.
Anar al contingut