Olot

Un home mata a trets dos constructors i dos treballadors d'una caixa a Olot

Quatre persones han mort pels trets d'un home a la comarca de la Garrotxa. Segons les primeres informacions, el presumpte homicida ha entrat en un bar de la localitat de la Canya, als afores d'Olot, armat amb una escopeta de caça i ha mort a trets un constructor i el seu fill, per als quals hauria treballat. Després ha agafat un cotxe, ha anat fins al centre d'Olot, just al davant del mercat de la capital garrotxina, i ha entrat a una oficina de la CAM, la Caixa d'Estalvis del Mediterrani. Allà ha disparat al subdirector i una treballadora de l'entitat, que també han mort. El presumpte homicida, que té 57 anys i seria fill de la Vall d'en Bas, ha estat detingut per la Policia Local. L'Ajuntament d'Olot ha convocat un ple extraordinari per condemnar els crims, que podrien tenir un mòbil econòmic.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra han confirmat que el detingut és Pere P. P., de 57 anys, de nacionalitat espanyola i que no tenia antecedents penals. L'home és a hores d'ara a les dependències de la Policia Local d'Olot, mentre continua acordonat el perímetre de l'oficina bancària on hauria comès el doble crim.

El marit de la propietària del bar La Cuina de l'Anna, de la Canya, on hi ha hagut les dues primeres morts, ha explicat de primera mà al programa "Els matins" de TV3 que el presumpte assassí havia treballat a l'empresa de les primeres víctimes. Es tracta de Joan i Àngel Tubert, de 62 i 35 anys, el propietari de l'empresa Construccions Tubert i el seu fill, i eren clients habituals del bar. Ells i els seus empleats, que treballen en una obra a prop de l'establiment, hi estaven esmorzant en aquell moment. Sembla que l'homicida se'ls ha dirigit armat amb una escopeta de caça i, sense dir-los ni una paraula, els ha disparat.

El primer doble homicidi ha passat cap a les nou del matí i el segon, al cap d'uns deu minuts. En el cas de l'oficina de la CAM, les víctimes són Rafael Turró i Anna Pujol, molt coneguts a Olot, sobretot ell, que va ser durant molts anys director de l'oficina. Diversos testimonis han explicat a TV3 que l'escopeta que duia el presumpte homicida s'ha disparat després del segon crim i el tret ha impactat contra els vidres d'una funerària de davant de l'entitat financera, on és visible l'impacte de la bala.

Fonts pròximes al cas apunten com a possible hipòtesi del crim a una venjança econòmica. Els Mossos d'Esquadra investiguen la relació que tenien en l'actualitat el detingut i les dues primeres víctimes, perquè una de les hipòtesis amb què treballen és que li haguessin comunicat que aviat l'acomiadarien. Pel que fa a la vinculació amb l'entitat bancària, algunes fonts han apuntat que el presumpte homicida tindria un pis embargat.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han muntat un dispositiu per localitzar el presumpte homicida. Els testimonis dels fets n'han pogut fer una descripció acurada i també han tingut temps d'apuntar la matrícula del cotxe amb què ha fugit de la Canya. Inicialment s'ha dit que els agents de la Policia Local l'han detingut quan circulava per Olot, però les últimes informacions apunten que l'home s'ha lliurat als agents en sortir de l'entitat financera. La patrulla s'hi havia a aturat perquè hi havia un vehicle aparcat en doble fila -el del suposat homicida- i al cap d'uns moments un veí els ha avisat que havia sentit un tret.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut