Roma

Berlusconi supera per només 3 vots les dues mocions de censura al Congrés

Silvio Berlusconi se n'ha tornat a sortir. El primer ministre italià ha salvat el coll i continuarà en el càrrec després que ha superat, per només tres vots de diferència, les mocions de censura presentades per l'oposició i els seus antics socis de govern a la Cambra de Diputats. Prèviament, el primer ministre italià també ha superat aquest matí la votació de la moció de confiança al Senat.

Actualitzat
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha superat les dues mocions de censura que li havien presentat al Congrés. Les mocions a la cambra baixa, que s'han votat de forma conjunta, han fracassat i ara Berlusconi podrà continuar de primer ministre.

Un marge molt estret

Ha estat, però, per només 3 vots de diferència, ja que la votació a la Cambra de Diputats ha acabat rebutjant les mocions per 314 vots en contra, 311 vots a favor i dues abstencions. Les mocions contra el govern conservador dirigit per Berlusconi les havien presentat tant l'esquerra com el grup del seu exsoci de govern, Gianfranco Fini, juntament amb l'oposició de centredreta.

Prèviament, Berlusconi també ha aconseguit que es tombés la moció de confiança presentada al Senat. Ho ha fet per 162 vots a favor de 308, gràcies al suport dels seus aliats, la Lliga Nord, però amb l'abstenció dels grups del seu antic aliat, Gianfranco Fini.

Els vots incerts

Però mentre que el resultat de la primera moció era previsible, atenent a la correlació de forces que encara afavoreixen Berlusconi al Senat, en les altres dues mocions de censura, al Congrés, el primer ministre italià ha estat a un pas del precipici, ja que no hi té majoria absoluta i si les perdia s'hauria vist forçat a dimitir.

Després que Fini li va retirar el suport aquest estiu, Il Cavaliere depenia dels vots incerts, que han acabat marcant el resultat. És per això que alguns mitjans han parlat de compra de sufragis per part de Berlusconi. Unes suposicions que la Fiscalia de Roma investiga.

En la compareixença dilluns a les dues cambres, Berlusconi va oferir un pacte als centristes i va advertir els seus antics socis de coalició, partidaris de Fini, que no traeixin el mandat dels electors.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut