Roma

Berlusconi proposa un pacte de legislatura als centristes per superar dues mocions de censura

Silvio Berlusconi ha proposat un pacte de legislatura als centristes que li permeti recuperar l'estabilitat al govern. El primer ministre italià ha buscat suports al Senat la vigília d'una doble votació crucial, amb un moció de confiança al Senat i dues de censura al Parlament, després d'haver perdut la confiança dels afins a Gianfranco Fini. "Il Cavaliere" ha assegurat que obrir una crisi de govern seria "una bogeria". El dirigent italià ha advertit els diputats que van deixar el seu partit, el Poble de la Llibertat, i es van refugiar en el grup de Fini, Futur i Llibertat, que la pèrdua de la moció de confiança seria una traïció al mandat de l'electorat. Berlusconi arriba a la votació de la moció de confiança esquitxat per l'escàndol per la suposada compra de vots per garantir-se el suport del Parlament.

Actualitzat
"El poble dels moderats ens demana que ens unim pel bé d'Itàlia", ha afirmat Silvio Berlusconi, que ha destacat que el país demana "estabilitat" per superar la crisi econòmica i les turbulències financeres.

El discurs del primer ministre al Senat té lloc l'endemà d'una manifestació dels seus partidaris i ha obert les 48 hores decisives per a "Il Cavaliere". Si Berlusconi perd la moció, hauria de presentar la dimissió, i si la guanya per pocs vots, el seu govern quedarà tocat i governarà el que queda de legislatura sense prou estabilitat.

Al Senat, el partit de Berlusconi i la Lliga Nord tenen una majoria sòlida, mentre que al Parlament la votació es preveu molt més ajustada després que Fini, que presideix la cambra, i 35 diputats han retirat el suport al dirigent italià.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut