Londres

La policia britànica deté el fundador de Wikileaks, Julian Assange

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ja està en mans de la policia britànica. En un comunicat, el cos policial ha informat aquest dimarts al matí que Assange ha quedat detingut en presentar-se a una comissaria "en relació amb l'avís de les autoritats sueques sobre una presumpta relació amb una violació". Assange, de 39 anys, tenia vigent una ordre internacional de recerca i captura per un presumpte delicte de violació i abusos sexuals, que hauria comès l'agost d'aquest any. L'advocat d'Assange ja havia avançat prèviament que el seu client es presentaria aquest dimarts davant les autoritats britàniques, segons informacions del diari "The Guardian", un dels cinc rotatius que tenen accés als documents del portal.

Actualitzat
Segons el comunicat de la policia britànica, del qual s'ha fet ressò "The Guardian", Julian Assange compareixerà al llarg del dia d'avui davant d'un tribunal de Westminster.

La Interpol va emetre l'ordre de recerca i captura contra el fundador de Wikileaks al novembre, després de rebre "informació nova" en relació amb els presumptes delictes de violació i abusos sexuals en què estaria implicat.

El fundador de Wikileaks ha negat sempre tenir res a veure amb els fets i considera que les acusacions contra ell "no tenen fonament". L'advocat d'Assange, Mark Stephens, ha explicat que el seu client vol "netejar el seu nom" i que se sàpiga la veritat. Stephens considera que el cas és "bastant estrany" perquè "el fiscal suec el va abandonar al setembre (...) i, setmanes més tard, un nou fiscal, ja no a Estocolm, on hi havia Julian i aquelles dones, sinó a Gotemburg, va obrir un nou cas que ha acabat amb la notificació de la Interpol".

L'advocat ha advertit que el seu client lluitarà contra una possible extradició a Suècia perquè tem que, des d'allà, el puguin lliurar als Estats Units, on alguns polítics n'han arribat a demanar l'execució.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut