Dos taurons morts que es creu que podrien haver atacat el grup de quatre turistes ferits. (Foto: EFE)
Egipte va mostrar divendres dos taurons morts que es creu que podrien haver atacat el grup de turistes ferits. (Foto: EFE)
Egipte

Tanquen les platges de Sharm al-Sheikh després de la mort d'una turista en el segon atac de tauró en una setmana

La turística localitat egípcia Sharm al-Sheikh s'ha vist sacsejada, per segon cop aquesta setmana, per l'atac d'un tauró. Una turista alemanya ha mort aquest diumenge en ser atacada per un d'aquests animals mentre es banyava en una de les platges privades d'aquesta ciutat balneari. Les autoritats han prohibit en les aigües del mar Roig les activitats aquàtiques, molt populars en aquest indret de gran riquesa submarina. Un altre tauró va ferir dimecres quatre turistes més.

Actualitzat
El principal atractiu turístic de Sharm al-Sheikh, el seu litoral, està amenaçat després de dos atacs de taurons en l'espai de cinc dies. El primer, dimecres, va ferir de gravetat quatre turistes, tres russos i un ucraïnès, a qui l'animal va amputar diferents extremitats. El segon, aquest diumenge, ha tingut conseqüències més greus.

Una dona de 70 anys, de nacionalitat alemanya i que estava practicant immersió lliure en una platja privada d'un hotel, ha mort en ser agredida per un tauró, que li ha amputat un braç.

Les autoritats egípcies han ordenat el tancament de les platges i s'hi han prohibit totes les activitats acuàtiques. També han demanat ajuda a experts europeus perquè col·laborin en les investigacions i esbrinin si hi ha més animals a la zona.

Dimecres, després del primer incident, s'hi va decretar la mateixa mesura de tancament. Durant 48 hores es va mantenir la gent allunyada de les aigües del mar Roig, fins divendres. El ministeri de Medi Ambient va mostrar aquest dia dos taurons morts i va apuntar que podien ser els responsables de l'atac als quatre turistes ferits.
Anar al contingut