L'advocat de la plataforma, Luis Vericat, rodejat de periodistes a Barajas. (Foto: EFE)
L'advocat de la plataforma, Luis Vericat, rodejat de periodistes a Barajas. (Foto: EFE)
Madrid

Uns 2.000 afectats per la vaga encoberta s'uneixen per interposar una demanda civil per danys i perjudicis

Unes 2.000 persones afectades per la vaga encoberta dels controladors aeris han fet pinya i s'han unit en una plataforma per interposar una demanda civil per danys i perjudicis contra els controladors i els seus patrimonis personals. Reclamen indemnitzacions milionàries per danys morals i que aquestes surtin de les butxaques dels controladors, a qui volen identificar amb noms i cognoms. La iniciativa parteix d'un matrimoni madrileny, que anima els afectats a sumar-s'hi.

Actualitzat
Julián Andrés i María del Mar Zapatero són els impulsors d'una iniciativa que, a través de missatges electrònics i trucades de telèfon, ja ha aconseguit unir més de 2.000 persones.

Aquest divendres anaven cap a l'aeroport de Barajas per recollir els seus dos fills, de 10 i 11 anys, que venien d'Irlanda. La vaga encoberta dels controladors els ho va impedir i, en comptes de quedar-se de braços plegats, van presentar una denúncia penal en un jutjat de guàrdia madrileny. Entenen que l'abandonament del lloc de treball per part dels controladors podria ser constitutiu d'un delicte recollit a l'article 409 del Codi Penal.

Un equip format per 15 advocats del despatx Cremades & Calvo-Sotelo estudia la demanda civil contra els controladors sense descartar obrir un procediment penal.

Anar al contingut