Barcelona

Artur Mas espera ser investit president de la Generalitat en la segona votació al Parlament de Catalunya

Artur Mas ha fet balanç de la primera roda de contactes que ha tingut amb tots els grups polítics durant aquesta darrera setmana. Segons el líder de CiU, malgrat que està convençut que cap dels partits votarà a favor de la seva investidura en la primera votació, les primeres converses han estat molt positives. En aquesta compareixença, Artur Mas també ha remarcat la necessitat de crear un clima positiu per tenir unitat entre tots els partits i la societat catalana per aixecar el país.

Actualitzat
El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha comparegut aquest divendres davant els mitjans per fer balanç de les reunions que ha tingut aquest setmana amb els diferents grups polítics per negociar la seva investidura. Segons Mas, els primers contactes "han estat positius i tothom ha vingut amb una actitud correcte, sense posicions dures o enrocades".

En aquest sentit, el líder convergent, ha explicat que l'elecció del president de la Generalitat "difícilment es produirà en una primera votació" però que espera que en la segona no s'hi oposin perquè "la ciutadania ha expressat majoritàriament el seu mandat" i se l'ha d'escoltar.

Pel que fa a les possibles aliances, Mas ha assegurat que encara no pot dir què passarà, però que en cap cas demana als partits que s'adhereixin al seu projecte, només que tinguin voluntat de diàleg i entesa. Tot i així, el líder de CiU ha volgut deixar molt clar que "el programa que s'ha d'aplicar és el de Convergència, tot i que es pot enriquir amb aportacions d'altres programes".

Mas també ha parlat dels reptes de futur del nou govern de la Generalitat, del qual ha dit que s'haurà d'enfrontar a una etapa complicada en molts sentits, i que per això és necessari "conscienciar a tothom que cal sumar per superar aquesta dificultat".

A l'espera de la resta de partits


De moment, la resta de partits continuen sense detallar quins passos seguiran a partir d'ara. Els socialistes no s'han pronunciat, però, en canvi, els populars cediran si Mas evita qualsevol referència al pacte fiscal i fa prevaler un discurs de mesures contra la crisi. El president d'Esquerra, a diferència del PP, espera de Mas un compromís real pel concert econòmic. Per la seva banda, ICV-EUiA ha allargat la mà a Mas pel concert econòmic, però ja ha avisat que votarà en contra de la seva investidura.

Artur Mas va tancar la roda de converses amb Albert Rivera, de Ciutadans, i Joan Laporta, de Solidaritat Catalana. Rivera diu que no votarà Mas perquè no s'ha compromès a respectar la Constitució. Laporta no va voler parlar amb la premsa després de la trobada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut