Barcelona

Joan Puigcercós diu que ERC votarà "no" a la investidura de Mas com a president de la Generalitat

Joan Puigcercós diu que ERC votarà "no" a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. El líder republicà s'ha reunit amb Mas dins la roda de contactes del líder convergent amb les diferents formacions polítiques amb representació al Parlament després del 28 de novembre. Pels republicans, "CiU és qui ha de decidir si vol anar amb el PP o amb ERC". Tot i el "no" a la investidura, Puigcercós ha assegurat que tindrà una actitud positiva durant la legislatura.

Actualitzat
Després de la reunió d'Artur Mas amb ERC, inclosa dins la ronda de contactes del líder convergent amb els diferents partits amb representació parlamentària, Puigcercós ha declarat que els republicans votaran en contra en el debat d'investidura.

Pel líder republicà, el PP facilitarà la investidura de Mas abstenint-se, i per això ERC hi votarà en contra. L'única condició que podria canviar el seu vot contrari és que CiU acceptés algunes de les seves demandes com el referèndum sobre la independència o mantenir certes polítiques socials.

Puigcercós ha demanat als convergents "que ensenyin les cartes, cosa que no han fet de moment", i ha declarat que "el que ha de decidir CiU és si vol anar amb el PP o amb ERC, perquè hi ha dues maneres de veure el món en matèria d'immigració, política lingüística, dels temes a Madrid...".

Malgrat aquest "no" a la investidura de Mas, Puigcercós ha dit que la seva formació serà dialogant amb el govern una vegada engegada la legislatura, sobretot a l'hora de defensar qüestions d'autogovern i polítiques socials.

Artur Mas tanca aquest dijous la ronda de contactes amb els grups parlamentaris, després de trobar-se amb Joan Laporta, de Solidaritat Catalana, i Albert Rivera, de Ciutadans.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut