Olot

El zelador del geriàtric La Caritat, d'Olot, es confessa autor de la mort de vuit avis més

El zelador del geriàtric La Caritat d'Olot ha confessat més crims. Joan Vila, que ha comparegut aquest dimarts davant el jutge i que ja havia confessat la mort de tres àvies, ha confessat ara que ha mort vuit avis més. L'assassí confés de la residència La Caritat, d'Olot, ha tornat a declarar aquest dimarts als jutjats a petició pròpia. Joan Vila havia demanat comparèixer davant el jutge després de les exhumacions de les despulles de vuit interns més del centre.

Actualitzat
Les vuit morts més que ha confessat Joan Vila correspondrien al 2009 i al 2010, i serien de sis dones i dos homes. A més, Joan Vila ha dit que hi ha una altra persona de qui la seva mort no sap si la va provocar ell. Sense comptar aquesta mort, el zelador del geriàtric La Caritat d'Olot hauria confessat un total d'11 morts.

Segons ha explicat el seu advocat a la sortida dels jutjats, el zelador hauria comès les primeres morts amb un còctel de medicaments; d'altres, amb una sobredosi d'insulina, i les últimes, amb lleixiu.

Encara caldrà comprovar si les morts que ha confessat aquest dimarts coincideixen amb els vuit cadàvers exhumats o no. De fet, encara no se sap el resultat de les autòpsies, perquè falten les proves de teixits. En cas que es trobin indicis de criminalitat als cossos, el jutge podria autoritzar l'exhumació de més difunts durant els cinc anys que Joan Vila va treballar a la residència.

El cas es va descobrir després que l'última víctima del zelador va aparèixer amb lesions a la boca, cosa que va fer sospitar els metges que es tractava d'una mort provocada. L'autòpsia va determinar que la dona havia mort arran de la ingestió d'un líquid corrosiu.

El mateix detingut va admetre les morts, i les va justificar afirmant que volia alliberar la gent gran del patiment, i que havia actuat en moments d'eufòria, en què es pensava que era Déu. L'home està ingressat al mòdul psiquiàtric de la presó de Can Brians.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut