Rabat

El Marroc engega una ofensiva mediàtica per convèncer de la seva versió dels fets a Al-Aaiun

El govern marroquí ha posat en marxa una ofensiva mediàtica per donar a conèixer i convèncer l'opinió internacional de la veracitat de la seva versió del que va passar a Al-Aaiun després del desmantellament del campament de protesta saharaui. Els ministres de l'Interior i d'Exteriors marroquins han convocat una roda de premsa amb els mitjans internacionals per negar cap matança al campament saharaui i a Al-Aaiun. L'estratègia complementa els atacs que en les darreres hores ha fet el portaveu marroquí contra la premsa espanyola, aprofitant errors en la publicació d'algunes imatges.

Actualitzat
El Marroc vol convèncer la comunitat internacional que no hi va haver cap matança al campament saharaui desmantellat ni tampoc posteriorment a la capital del Sàhara Occidental, en contrast amb els 36 morts que denuncien els activistes i també el balanç de víctimes i detinguts donat pel Front Polisario.

I per fer-ho, ha iniciat una ofensiva mediàtica que passa per ensenyar imatges dures d'atacs de la resistència saharaui, carregar contra la premsa espanyola i continuar, encara més dies, amb el bloqueig i la censura informativa que impedeix als periodistes arribar a Al-Aaiun.

Així, els ministres de l'Interior i d'Exteriors marroquins han convocat una roda de premsa amb la premsa internacional per negar cap matança al campament saharaui i a Al-Aiun. I per reforçar el seu missatge han ensenyat un vídeo amb imatges molt dures on es poden veure, entre d'altres, episodis de la resistència saharaui lapidant un militar, apedregant les ambulàncies o imatges aèries dels disturbis a Al-Aaiun.

Constrast de versions

La versió dels fets del Marroc, però, contrasta amb els testimonis d'activistes prodrets humans que van estar a la zona. Dos activistes i un periodista expulsats del país descriuen la capital del Sàhara Occidental com una zona assetjada i militaritzada i l'activista catalana Isabel Terraza dóna un balanç de 36 morts i més de 100 empresonats. Precisament, l'activista ha denunciat en les darreres hores amb un vídeo al YouTube que les autoritats marroquines volen "matar-los" perquè envien "el seu testimoni al món sencer".

Al Sàhara Occidental, el bloqueig informatiu continua. El Marroc manté tancades totes les vies de comunicació amb Al-Aaiun i no permet als periodistes informar amb transparència del conflicte. N'ha expulsat diversos professionals, entre els quals, un equip de TV3. De fet, en les darreres hores, Rabat ha acusat els mitjans de comunicació espanyols de manipular l'opinió pública amb missatges parcials. El portaveu del govern marroquí ha aprofitat alguns errors de mitjans espanyols que han publicat imatges que no eren del conflicte a Al-Aaiun per atacar els mitjans espanyols.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut