Itàlia

Fini consuma la ruptura amb Berlusconi i li exigeix que dimiteixi

El president de la Cambra dels Diputats italiana, Gianfranco Fini, ha eixamplat l'escletxa que ha obert amb el primer ministre, Silvio Berlusconi. El nou líder de Futur i Llibertat per a Itàlia (FLI) ha reclamat a Berlusconi que dimiteixi i ha advertit que, si no ho fa, els quatre ministres pro-Fini que formen part del govern deixaran l'executiu. Fini va llançar l'advertiment en la clausura de la primera convenció de l'FLI, davant de 10.000 simpatitzants. La petició posa a la corda fluixa el govern de Berlusconi, ja tocat per les discrepàncies amb el seu antic aliat.

Actualitzat
Fini va defensar que és hora de "redefinir l'agenda i el programa" del govern i "comprovar la natura de la coalició i la composició del govern" per donar pas a una nova etapa de la legislatura.

Berlusconi no li ha contestat, però sí que ho ha fet el seu entorn, que ha rebutjat de ple la petició. "El futur del govern es decideix al Parlament, on s'ha d'assumir la responsabilitat de votar a favor o en contra" de les coses, li ha replicat el ministre de Defensa, Ignazio La Russa.

Mentre la crisi política amenaça l'estabilitat del govern de Berlusconi, que ja va superar una moció de confiança, el papa Benet XVI, de retorn de Barcelona, ha enviat un telegrama al president italià, Giorgio Napolitano, en què li explica que ha pregat "pel bé i per la concòrdia de la ben estimada nació italiana".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut