Barcelona

El Vaticà justifica les polèmiques paraules de Benet XVI: "No són resultat d'un estudi ni d'una anàlisi històrica"

El Vaticà aclareix les polèmiques paraules de Benet XVI, en què comparava l'actual laïcisme amb un rebrot d'un anticlericalisme agressiu comparable al dels anys 30. El portaveu del Vaticà, el jesuïta Frederico Lombardi, ha explicat que aquestes paraules, fruit de la pregunta d'un dels periodistes que viatjaven en el mateix avió que portava el pontífex de Roma a Santiago de Compostel·la, no pretenien provocar una "confrontació".

Actualitzat
Les declaracions no són resultat d'un "estudi ni d'una anàlisi històrica", ha aclarit Lombardi als mitjans després de la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família. "A cada país on viatja el papa hi veiem tensions, i tots ho sabem", ha subratllat el portaveu, que ha postil·lat: "No és cap sorpresa".

Pel que fa a Espanya, el papa ha recordat que la tradició cristiana ha aportat molts sants a l'Església, com santa Teresa de Jesús, i al mateix temps viu moments d'"anticlericalisme i laïcisme" que han donat lloc a tensions com les dels anys 30. "Avui hi ha tensió entre la dimensió cristiana i el laïcisme, i no volem oposició, sinó trobada", ha subratllat parafrasejant el sentit de les paraules del papa.

Molt acollit a Barcelona

Amb tot, ha destacat que Benet XVI s'ha sentit molt acollit a Barcelona després de la calorosa rebuda que li van oferir un miler de joves a la catedral. El papa es va endur una "impressió molt positiva" després d'aquella imatge, com també se l'ha emportat aquest diumenge durant el seu recorregut en papamòbil pels carrers de la ciutat, seguit de 250.000 persones, segons les dades de l'Ajuntament.

Segons Lombardi, la cerimònia de dedicació de l'ara ja basílica de la Sagrada Família ha estat un moment "extraordinari i únic" en el pontificat de Benet XVI, com a exemple de la grandesa i el missatge de Déu en un monument fet a través d'elements de la natura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut