Barcelona

Carod diu que un papa alemany ha fet més pel català que cap president espanyol

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lloat l'ús del català durant la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família. Carod considera que la presència de la llengua hi ha estat testimonial, però tot i així ha estat contundent a l'hora d'afirmar que el papa Benet XVI ha fet més pel català que qualsevol president espanyol.

Actualitzat
El vicepresident de la Generalitat de Catalunya creu que "un papa alemany ha fet més pel català i la seva projecció internacional que qualsevol president espanyol en els cinc segles d'existència de l'Estat com a tal".

Carod-Rovira és el màxim responsable d'assumptes religiosos del govern català i ha lloat la presència de la llengua en el transcurs de la cerimònia de dedicació del temple de la Sagrada Família. Carod celebra "que en els cinc continents se sàpiga que hi ha una llengua pròpia que és la catalana", i recalca com a positiu l'ús del català en l'acte perquè ha fet veure "que el català existeix".

Tot i els elogis, Carod-Rovira ha definit com a "testimonial" la presència del català. Considera que si la cerimònia "s'hagués celebrat en països més petits com Dinamarca, Finlàndia o Eslovènia, les seves llengües haurien tingut una presència major que el català".

Jornada històrica

En conjunt, el vicepresident català fa una "valoració positiva" de la visita del papa. Ressalta l'"eco internacional" del pontífex i argumenta que la dedicació "d'un dels elements referencials de l'art i la cultura catalana com és la Sagrada Família situa Catalunya en el món".

Respecte a la resposta de Catalunya a la visita de Benet XVI, Carod-Rovira ha considerat que els catalans han acollit el papa amb una actitud "educada, correcta i cordial", amb algunes manifestacions contràries "normals en una societat democràtica".

Josep-Lluís Carod-Rovira ha defensat que les molèsties per als ciutadans de les mesures de seguretat que han afectat la mobilitat i el transport públic són un "trastorn normal en aquest tipus d'esdeveniments". També ha trobat "normal" el missatge del pontífex en defensa de la família tradicional i contra l'avortament. Carod explica que les afirmacions de Benet XVI "no són res nou que no s'hagi dit cada diumenge a les dotze del migdia al Vaticà".
Anar al contingut