Singapur

L'australiana Qantas immobilitza els Airbus A380 després d'un aterratge d'emergència a Singapur

Airbus ha reconegut que la seva joia de la corona, l'A380, l'avió de passatgers més gran del món, ha fallat. Un aparell d'aquest model de la companyia australiana Qantas ha tingut una incidència en un motor que l'ha obligat a fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Singapur, d'on s'havia enlairat minuts abans. Qantas i després Singapore Airlines han decidit immobilitzar els seus aparells A380. Aquest ha estat el primer accident que ha tingut un model d'aquest aparell des que va fer el seu primer vol comercial el 2005. Austràlia, per la seva banda, dirigirà les investigacions per esbrinar el motiu dels fets.

Actualitzat
L'Airbus 380 cobria el trajecte entre Singapur i Sydney, amb 440 passatgers i 26 tripulants a bord. L'aparell ha començat a tenir problemes en un motor poc després de l'enlairament i quan sobrevolava Indonèsia el pilot ha decidit tornar enrere i fer un aterratge d'emergència a Singapur. L'avió estava impulsat per quatre motors Rolls-Royce Trent 900 i va ser lliurat a l'aerolínia Qantas el 19 de setembre del 2008. Havia acumulat al voltant de 8.165 hores de vol.

Airbus ha enviat un equip de tècnics a Singapur per esbrinar les causes de l'avaria i ha indicat que informarà "tan aviat" com sigui possible dels detalls que es vagin confirmant respecte aquest incident. Tot i això, ha aclarit que la responsabilitat de la investigació recau en les autoritats australianes, que en són les competents.

De moment, l'aerolínia australiana Qantas ha suspès totes les operacions a bord dels A380 i assegura que ha començat les seves pròpies investigacions per aclarir l'incident. Singapore Airlines ha seguit els mateixos passos i revisarà els seus A380 per recomanació d'Airbus, segons afirma.

Qantas, que no ha tingut mai cap accident mortal, és una de les principals clientes de l'A380. Té 20 avions d'aquest model encomanats. Altres companyies que tenen una important flota d'aquest aparell, com ara la dels Emirats Àrabs, Air France o Lufthansa, ja han anunciat que continuaran volant amb l'A380 amb absoluta normalitat.

Experts en aeronàutica assenyalen que és "molt inusual" que una aerolínia deixi a terra tota la flota d'un determinat model per un incident, per la qual cosa tot apunta que el problema que ha presentat el motor ha estat greu.

Aquest és el primer incident d'aquesta gravetat de l'A380 des que l'aparell va fer el seu primer vol comercial el 2005.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut