Madrid

L'atur puja en 9.200 persones a Catalunya a l'octubre i suma tres mesos consecutius a l'alça

L'atur puja per tercer mes consecutiu. Segons dades del Ministeri de Treball, l'octubre s'ha acabat amb 9.200 parats més a Catalunya. D'aquesta manera ara hi ha 565.000 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació. Per sectors, on ha pujat més l'atur ha tornat a ser en el sector dels serveis, seguit del de l'agricultura. En canvi, en la indústria i la construcció hi ha hagut un descens, tot i que no tan fort. En el conjunt de l'Estat, l'atur ha pujat de més de 68.000 persones i la xifra total d'aturats es manté per sobre dels 4 milions.

Actualitzat
Després de reduir-se l'atur registrat a començament del segon trimestre de l'any, el nombre de parats s'ha tornat a incrementar a Catalunya en els tres últims mesos. En el mes d'octubre, a Catalunya, més de 9.000 persones es van registrar a les oficines de treball, un 1,66% més, i el nombre total de desocupats supera ara els 565.000.

A tot l'Estat, l'increment és molt semblant: hi ha 68.000 persones més inscrites a l'atur, una pujada de l'1,7% respecte al mes anterior, i el total s'enfila encara més, per damunt dels 4 milions de parats.

Des del govern central es considera que la dada no és tan negativa. El ministre de Treball, Valeriano Gómez, veu una tendència cap a l'equilibri del mercat de treball en què es deixarà de destruir ocupació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut