Port-au-Prince

Els casos de còlera a Haití s'estabilitzen en les últimes hores però l'ONU no descarta un nou rebrot

El nombre de casos de còlera a Haití s'ha estabilitzat en les últimes hores, segons les autoritats del país. Tot i això, es manté l'alerta i l'ONU no descarta un nou rebrot de la malaltia. El còlera ha provocat 259 morts en només una setmana i més de 3.000 contagis.

Actualitzat
El govern d'Haití treballa en un pla d'acció per evitar que avanci el còlera. Una malaltia que ja ha costat la vida de 259 persones en només una setmana i ha provocat més de 3.000 contagis en aquest petit país caribeny, que encara pateix les gravíssimes conseqüències del terrible terratrèmol del passat mes de gener.

Les autoritats treballen en un pla de distribució de clor a les poblacions més afectades i intenten instal·lar centres de còlera a les regions del nord del país, on més afectacions hi ha. El departament d'Artibonite n'és el més afectat i els experts apunten que la malaltia podria haver arribat d'un riu contaminat molt proper al nucli urbà.

L'exèrcit de Xile, que treballa a la zona després del terratrèmol, ha traslladat fins al nord d'Haití 2.000 litres d'aigua potable. Per evitar la propagació del còlera, la veïna República Dominicana ha extremat la vigilància a la frontera.
Les Nacions Unides han confirmat que l'epidèmia va de baixa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut