Barça

Laporta presentarà una querella criminal contra Rosell i la seva junta en resposta a la decisió de l'assemblea de compromissaris

L'expresident del Barça Joan Laporta prepara accions penals contra Sandro Rosell i la junta directiva actual del club en resposta a la demanda de responsabilitat civil que va aprovar la junta de compromissaris contra la seva gestió econòmica. En unes declaracions a l'agència Europa Press, Laporta ha comunicat que estudia també demandar penalment a l'auditora KPMG, encarregada de la "Due Dilligence" i que va destapar presumptes irregularitats en els comptes del club. Laporta ha reiterat la voluntat que en cas que perdin l'acció social de responsabilitat, la junta actual assumeixi el cost dels honoraris en caràcter personal.

Actualitzat
En concret, Laporta presentarà una querella criminal per presumptes delictes d'"injúries, calúmnies, atemptat a la imatge i a l'honor, falsedat documental, falsificació en document mercantil i maniobres per alterar el preu de les coses", segons ha declarat en una entrevista a Europa Press. Així mateix, ha explicat que estudia demandar també penalment l'auditora KPMG, encarregada de la "Due Dilligence". Laporta ha reiterat que demanarà impugnar els acords adoptats pels compromissaris en la passada assemblea per la via civil. L'expresident del Barça argumenta que es va vulnerar l'article 50 dels Estatuts del club en impedir al president sortint explicar-se davant els compromissaris.

També ha demanat a l'actual junta directiva que, en el cas que perdin l'acció social de responsabilitat, "assumeixin els cost dels honoraris" dels advocats, una despesa que en cap cas hauria d'assumir el club. Per Laporta, el qüestionament de la seva gestió té "finalitats més mediàtiques que efectives", ja que en l'últim any el club ha registrat "els beneficis més grans de la seva història", i ha lamentat la fractura social que s'ha produït en el barcelonisme. Per últim, Laporta ha declarat que veu el grup polític de Convergència i Unió, i Ernest Benach, al darrere de la demanda del Barça.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut