Madrid

Rosa Aguilar, del govern andalús a Medi Ambient

La fins ara consellera d'Obres Públiques del govern andalús, Rosa Aguilar, serà la nova ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí en substitució d'Elena Espinosa. Rosa Aguilar va fer carrera política sobretot a Esquerra Unida, des d'on va arribar a l'alcaldia de Còrdova.

Actualitzat
Aguilar va deixar l'alcaldia de Còrdova i va aterrar al govern andalús de la mà de l'actual president de la Junta, José Antonio Griñán. La Conselleria d'Obres Públiques de l'administració andalusa que ocupava Rosa Aguilar serà assumida per Josefina Cruz.

Rosa Aguilar va néixer a Còrdova el 7 de juliol del 1957 i va ocupar l'alcaldia d'aquesta capital des del 1999 fins al 2009 gràcies a un pacte amb el PSOE. L'any passat va anunciar que abandonava el càrrec i la formació política d'Esquerra Unida per incorporar-se al govern andalús del socialista José Antonio Griñán. L'any 1974, Rosa Aguilar havia començat la seva militància al Partit Comunista d'Espanya. Va ser diputada d'Esquerra Unida al Congrés dels Diputats des del 1993 fins al 2000.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla.










NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut