Madrid

Jáuregui, un històric a Presidència

Actualment, és membre del Parlament Europeu des de les eleccions de l'any passat. Nascut a Sant Sebastià el 1948 va ser un home de pes del Partit Socialista d'Euskadi i va arribar a ser vicelehendakari del 1987 al 1991 durant la convivència al govern basc entre socialistes i nacionalistes.

Actualitzat
Entre els càrrecs que també ha ocupat Ramón Jáuregui hi ha la Conselleria de Justícia del govern basc del 1995 al 1997. Dins el Partit Socialista d'Euskadi, Jáuregui va succeir Txiki Benegas l'any 1988 al capdavant de la secretaria general de la formació política basca.

L'any 2000 va ser escollit diputat al Congrés dels Diputats i dos anys més tard es va fer càrrec de la comissió gestora que va dirigir el PSE després de la dimissió de Nicolás Redondo Terreros fins a la celebració del Congrés Extraordinari que va designar Patxi López com a nou secretari general. Els anys 2004 i 2008 va revalidar el seu escó al Congrés dels Diputats. Un any després, l'any 2009 va ser el número dos de la llista socialista al Parlament Europeu darrere de l'exministre Juan Fernando López Aguilar. Fins ara era el secretari general de la Delegació Socialista Espanyola al Parlament Europeu.

Ramon Jáuregui és considerat un ferm defensor del diàleg amb les forces nacionalistes basques i un defensor també d'obrir ponts de diàleg amb l'entorn abertzale per trobar una sortida a la violència dins un col·lectiu socialista que encapçala Jesús Eguiguren.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut