Madrid

Trinidad Jiménez, el somni d'Exteriors es compleix

Actualitzat
La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, assumirà la cartera d'Afers Exteriors en substitució de Miguel Ángel Moratinos. D'aquesta manera, Jiménez assolirà finalment el seu càrrec somiat, al qual va haver de renunciar per complir els designis de Zapatero, que la volia com a candidata socialista per competir per la Comunitat de Madrid. Després de la derrota que va encaixar fa poc davant de Tomás Gómez, Zapatero li dóna ara el càrrec que més anhelava, fins ara a mans de Moratinos, un baluard dins dels governs Zapatero des del 2004.

Un premi per a Jiménez, fidel a Zapatero des que aquest va arribar a Madrid per postular-se com a secretari general del PSOE. La nova ministra de Sanitat serà Leire Pajín. Després de saber-se el seu nomenament, Jiménez ha evitat fer-ne cap valoració i s'ha limitat a recordar que és una competència que correspon a Zapatero.

Com a ministra de Sanitat, Jiménez ha estat l'encarregada d'impulsar la llei antitabac i de coordinar l'estratègia contra la grip A la tardor de l'any passat amb els consellers autonòmics de Salut.

Prèviament, Jiménez va ser candidata a les eleccions municipals a Madrid del 2003, que va guanyar Gallardón per majoria absoluta. Després de la primera victòria de Zapatero el 2004, Trinidad Jiménez es va mantenir com a regidora a l'Ajuntament de la capital de l'Estat, per ser enviada el 2006 com a secretària d'Estat per l'Amèrica Llatina.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut